Nieuwsoverzicht

Resultaat 11 - 20 (van 37)

 • Dansen in de Achterhoek Bekijk details

  9 september 2021

  De Bibliotheek Achterhoekse Poort brengt samen met de gemeente Aalten, muzikanten en kunstenaars een ode aan de mooiste uithoek van de Nederland met het lied ‘Hier In De Achterhoek’. Het nieuwe volkslied staat voor de nuchtere Achterhoeker, maar wel eentje die met de duim omhoog leeft. De Bibliotheek daagt je uit om mee te doen aan de Dans Challenge op het refrein van dit lied!

  Bekijk details van Dansen in de Achterhoek

 • Stem mee! Bekijk details

  9 september 2021

  Tijdens de officiële opening van de nieuwe Bibliotheek Aalten is het lied 'Hier In De Achterhoek', samen met de bijbehorende videoclip vol bijzondere Achterhoekers, in première gegaan. Net zoals het lied, is ook de Bibliotheek voor en door de Achterhoekers. Een passage uit 'Hier In De Achterhoek' komt dan ook op de gevel van de nieuwe bibliotheek aan de Lage Blik 28 in Aalten te staan. Welke passage vind jij dat dat moet zijn?

  Bekijk details van Stem mee!

 • Opening nieuwe Bibliotheek Aalten Bekijk details

  11 augustus 2021

  Op donderdag 9 september wordt de nieuwe Bibliotheek Aalten aan de Lage Blik 28 officieel geopend. Daarna is het twee weken lang feest!

  Bekijk details van Opening nieuwe Bibliotheek Aalten

 • BoekStartdag Bekijk details

  9 juni 2021

  Op zaterdag 19 juni is de landelijke BoekStartdag! De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert op deze dag een speurtocht voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Ga je ook mee met de Boekenbeer op zoek naar de voorleestent?

  Bekijk details van BoekStartdag

 • Ode aan de bieb Bekijk details

  28 mei 2021

  Hoera, de Bibliotheek is weer open! Hoe fijn is dat? Bekende en minder bekende bibliotheekbezoekers vertellen het met een ode aan de bieb. Wat heb jij het meeste gemist of waar kijk je naar uit nu de bibliotheken weer open zijn? Deel jouw ode en maak ook nog kans op een mooie prijs!

  Bekijk details van Ode aan de bieb

 • De bibliotheek in Aalten gaat verhuizen! Bekijk details

  11 mei 2021

  Deze zomer gaat het dan eindelijk gebeuren: de Bibliotheek Aalten gaat verhuizen! Voordat de nieuwe bibliotheek aan de Lage Blik 28 in Aalten open kan, moet er nog wel wat gebeuren. Maar dan is het groot feest!

  Bekijk details van De bibliotheek in Aalten gaat verhuizen!

 • WO2-verhaal gezocht! Bekijk details

  1 maart 2021

  Van maart t/m mei gaan Rijnbrink, de Gelderse bibliotheken en Erfgoed Gelderland samen op zoek naar Gelderse oorlogsverhalen onder de noemer ‘WO2-verhaal gezocht’. Heeft u een bijzonder oorlogsverhaal dat u wilt delen? Of documenten, beeldmateriaal en/of objecten over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland? Vul dan het digitale formulier in!

  Bekijk details van WO2-verhaal gezocht!

 • AfhaalBieb tijdens lockdown Bekijk details

  20 december 2020

  Vanwege de extra coronamaatregelen, is de Bibliotheek helaas nog gesloten. De AfhaalBieb blijft wel geopend!

  Bekijk details van AfhaalBieb tijdens lockdown

 • Schrijfwedstrijd Bekijk details

  7 november 2020

  Stach denkt dat hij na het voltooien van de zevende opdracht, koning van Katoren is. Maar niets is minder waar! Er is nog één opdracht: stop de overstromende fontein van Influtia. Kun jij dit probleem oplossen? Maak het verhaal af en help Stach met het voltooien van opdracht acht!

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd

 • Onze deuren staan open! Bekijk details

  5 juli 2020

  Welkom! Onze deuren stonden al op een kier, maar nu staan ze wagenwijd open. Je kunt weer gebruik komen maken van alle faciliteiten in de Bibliotheek. Dit alles natuurlijk wel veilig en op 1,5 meter afstand!

  Bekijk details van Onze deuren staan open!

Paginanavigatie