• Reisboeken

  Het is bijna vakantie. Wij hebben de leukste reisboeken voor je uitgezocht.

  Ga mee op reis met Hatchi de kat in Japan. Liever wat spannends: lees dan Backpack.

  En houd je van vriendschap en avontuur? Lees dan De verloren bloem van de sjamaan, een boek dat je ook op zijn kop moet lezen. 

 • Uittrekselbank en Literom

  Wist je dat je als lid van de Bibliotheek gratis toegang hebt tot de Uittrekselbank en Literom? Hier vind je duizenden uittreksels en boekrecensies. Op een aantal boeken in de bieb zit een QR code waarmee je, als je op de Wifi van de Bibliotheek zit, direct bij het uittreksel of de recensie van dit boek uitkomt. Wanneer je niet op de Wifi bent aangesloten, moet je eerst even inloggen.

  Naar de Uittrekselbank en Literom

 • De mediatheek in de bibliotheek

  De mediatheek van het voortgezet onderwijs is geïntegreerd in de Bibliotheek Terborg.
  De bibliotheek zit dicht bij school aan de Herman van Velzenstraat 1, Terborg-Silvoldeen is van maandag tot en met vrijdag open vanaf 10.00 uur.

  Leerlingen informatie

Ben je op zoek naar een boek voor Nederlands? Dan ben je bij Jeugdbibliotheek.nl op de juiste plek!

Naar Lezen voor de lijst

De online krantenbank is speciaal ontworpen voor scholen en toegankelijk met eigen login. Daarmee krijg je toegang tot de database van landelijke dagbladen uit Nederland.

Naar de handleiding

De Jonge Jury geeft leestips om je wegwijs te maken in het enorme aanbod van boeken. 

Naar de leestips

Moeite met lezen? Ga dan luisteren! Meer dan 75.000 gesproken boeken. Gratis voor iedereen tot 18 jaar met een lees-beperking, zoals slechtziendheid, dyslexie of adhd.

Meer informatie

Scholieren tussen de 15 en 18 jaar hebben in september hun eigen Boekenweek. In die Boekenweek gaan aansprekende topauteurs op Literatour langs scholen.

Meer informatie

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Met deze wedstrijd wil Stichting Lezen het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs bevorderen.

Meer informatie

Naar online lexicon

Het Lexicon van Literaire Werken is een naslagwerk waarin populaire en veelgelezen Nederlandstalige letterkundige werken van 1900 tot heden (proza en poëzie) door deskundigen worden besproken. Van 1988 tot 2015 was het een losbladige kwartaaluitgave van Noordhoff Uitgevers. Het wordt nu uitgegeven door uitgeverij Garant onder redactie van Ton Anbeek, Jaap Goedegebuure, Bart Vervaeck, Lucy Arts .