Bibliotheek gebruiken

Algemene informatie voor leerlingen

Leerlingen/lenerspas

Alle leerlingen van het Isala hebben een lenerspasje van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Wanneer je als leerling nieuw op het Isala komt en je niet ingeschreven staat in de administratie van de bibliotheek, dan krijg je een bibliotheekpasje. Met dat pasje kun je materialen lenen en inleveren in de bibliotheken van Gendringen, Ulft, Terborg, Varsseveld, Dinxperlo en Aalten.

E-mailadres

Zorg ervoor dat het e-mailadres waarmee je staat ingeschreven actueel is. Ben je door ons ingeschreven, dan gebruiken wij standaard het school e-mailadres. Dit mailadres kun je dan ook koppelen aan je online bibliotheekaccount.

Aanmaken wachtwoord 

Op de website van de Bibliotheek Achterhoekse Poort kun je met jouw lenerspasnummer een wachtwoord aanmaken. Dat is nodig om de Iguana app te kunnen gebruiken en online te kunnen verlengen en reserveren. Ook vind je in de app je online bibliotheekpas. Handig voor als je je bibliotheekpas bent vergeten en toch boeken wilt lenen.


Ga naar www.achterhoeksepoort.nl en vervolgens naar Mijn Bibliotheek, helemaal bovenin je scherm. Vul het nummer van je lenerspasje in en ga naar ‘wachtwoord vergeten’. Je krijgt een link in je e-mail. Deze kan de eerste keer ook in je ongewenste mailbox terecht komen. Dus mocht je niets ontvangen, dan kun daar waarschijnlijk de mail wel vinden. Klik op de link om naar de wachtwoordpagina te gaan. Nu kun je jouw eigen wachtwoord invullen. (bijv. je schoolwachtwoord en een uitroepteken).

App downloaden

Vervolgens kun je de app Iguana en Online Bibliotheek downloaden op je mobiel of iPad/tablet. Ga naar de Play Store of Apple Store. Vul het nummer van je lenerspasje en je bibliotheekwachtwoord in. Je kunt nu ook online reserveren en verlengen. Log je voor het eerst in bij de online bibliotheek dan kun je ook inloggen met je lenersnummer en wachtwoord van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Zorg er wel voor dat je dan eerst uitgelogd bent bij Mijn Bibliotheek van De Bibliotheek Achterhoekse Poort, anders lukt het niet om je aan te melden bij de Online Bibliotheek.

Mailberichten

Je krijgt regelmatig mailtjes en pushberichten over het inleveren van boeken. Deze herinneringen zijn een extra service van de bibliotheek. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor het op tijd inleveren van je materiaal! Het niet ontvangen van de mailtjes of ziek zijn is geen reden om je boek te laat in te leveren.

Mocht je een boek kwijt zijn of na lange tijd niet ingeleverd hebben, kom dan naar de balie. Dan kunnen we het boek nog even voor je verlengen, zonder dat je de boekvergoeding hoeft te betalen. Je krijgt namelijk na een aantal maanden een brief, tevens rekening, voor de vergoeding van het boek dat je bent zoekgeraakt of nog in huis hebt. Klopt het niet? Kom bij ons langs zodat we het na kunnen kijken.

Vragen?

Jenny en Debbie zijn te bereiken via de mail: almende@achterhoeksepoort.nl

Of via Magister: Jenny (BSKJ) en Debbie (AGTD).

Even binnenlopen tijdens een werkflex in de bieb kan ook altijd!