E boeken

E-books lezen bij de Bibliotheek kan op verschillende manieren: op een tablet, een smartphone, een laptop, op de computer en op een e-reader. Voor lenen uit de Bibliotheek.nl collectie moet er een webaccount aangemaakt worden. Hiervoor heb je wel een geldige bibliotheekpas nodig. De instructiefilmpjes helpen je verder bij het inloggen op je account en het lenen en lezen van e-books.

Online Bibliotheek-app

In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen. En je kunt bijvoorbeeld een favorietenlijstje maken, previews van boeken bekijken en beluisteren, én boeken eenvoudig verlengen als de leentermijn bijna afloopt.

Passend Lezen

Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen? Wordt het lezen meer inspanning dan ontspanning?
Dan is er Passend lezen in de Bibliotheek: exclusief voor iedereen met een leesbeperking
De 45.000 gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.

Digitale bronnen

Bezoekers van de bibliotheek hebben gratis toegang tot een aantal databanken. Deze zijn zowel thuis als in de bibliotheek te raadplegen. Het aanbod is heel divers en voor alle leeftijden: van kranten tot uittreksels, van onderzoeksbronnen tot kunst, van films tot informatie voor een werkstuk en van muziek tot interactieve animaties.

TopTitels

Binnen tien dagen na publicatie heeft de bibliotheek veel actuele bestsellers op de plank. Deze Toptitels zijn te vinden in een aparte kast. De boeken worden tegen leengeld ad € 1,50 per titel voor 2 weken uitgeleend. Deze Toptitels kunnen niet verlengd worden.

BereSlim digitale prentenboeken

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.  

Zoeken en aanvragen

Door het toegankelijk maken van de Worldcat Discovery catalogus en het installeren van de aanvraag software kunnen leners inmiddels een groot deel van titels/materialen van de Universiteitsbibliotheken, de Koninklijke Bibliotheek en een groot aantal speciale bibliotheken weer rechtstreeks zelf aanvragen op onze website. Ga de knop: naar aanvragen.


Titels welke nog niet gevonden kunnen worden in de Worldcat Discovery catalogus kunnen via mail aangevraagd worden.
Een mailtje met zo veel mogelijk boekgegevens kan worden gestuurd naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl

 

Jongeren lezen

De bibliotheek is de plek waar je boeken voor school kunt lenen. Met ons aanbod bieden we verschillende manieren om leesvaardigheid en taal te bevorderen én om jou als jongere en kritische denker verder te helpen.
Dit doen we door de juiste boeken en materialen uit te kiezen voor leerlingen, studenten en biebfans vanaf 12 jaar.
In samenwerking met het Almende college worden schrijversbezoeken georganiseerd.

Leestips

De collectie van de bibliotheek bestaat uit zo'n 2 miljoen fysieke boeken, tijdschriften, dvd’s, cd’s en luisterboeken. Dat is veel. Heel veel. Daarom hebben we speciaal voor jou 16 nieuwe webpagina’s met leestips gemaakt. Hier kun je per genre door de collectie snuffelen. Met nieuwe aanwinsten en boekentips van medewerkers van de bibliotheek uit het hele land.