E boeken

E-books lezen bij de Bibliotheek kan op verschillende manieren: op een tablet, een smartphone, een laptop, op de computer en op een e-reader. Voor lenen uit de Bibliotheek.nl collectie moet er een webaccount aangemaakt worden. Hiervoor is wel een geldige bibliotheekpas noodzakelijk. De link naar het instructiefilmpje opent een filmpje met een handig stappenplan om een webaccount en Adobe account aan te maken, e boeken te downloaden en e-boeken overzetten naar de e-reader.

Luisterboeken

Heb je al gehoord over de LuisterBieb-app? Hier lees je meer over deze gratis app. Met de LuisterBieb kun je genieten van meer dan 200 luisterboeken en hoorcolleges, waar en wanneer je maar wilt.

TopTitels

Binnen tien dagen na publicatie heeft de bibliotheek veel actuele bestsellers op de plank. Deze Toptitels zijn te vinden in een aparte kast. De boeken worden tegen leengeld ad € 1,50 per titel voor 4 weken uitgeleend. Deze Toptitels kunnen niet verlengd worden.

Digitale prentenboeken

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.  

Passend Lezen

Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen? Wordt het lezen meer inspanning dan ontspanning?
Dan is er Passend lezen in de Bibliotheek: exclusief voor iedereen met een leesbeperking
De 45.000 gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.

Zoeken en aanvragen

Door het toegankelijk maken van de Worldcat Discovery catalogus en het installeren van de aanvraag software kunnen leners inmiddels een groot deel van titels/materialen van de Universiteitsbibliotheken, de Koninklijke Bibliotheek en een groot aantal speciale bibliotheken weer rechtstreeks zelf aanvragen op onze website. Ga de knop: naar aanvragen.
Titels welke nog niet gevonden kunnen worden in de Worldcat Discovery catalogus kunnen via mail aangevraagd worden.
Een mailtje met zo veel mogelijk boekgegevens kan worden gestuurd naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl

Young Adults

Young Adult is een genre in de literatuur, afkomstig uit de Verenigde Staten. Inmiddels is het genre ook in Nederland sterk in opkomst. en Steeds meer bibliotheken en boekhandels hebben een speciale Young Adult collectie. De boeken in deze collectie zijn geschreven voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar. De boeken gaan over onderwerpen die passen bij de belevingswereld van jongeren, bijvoorbeeld over verliefdheid, seks, verslaving, etc.