Leeskringen

Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk. Wegdromen terwijl je op de bank zit, in de trein of op het strand. Maar samen lezen is misschien nog wel veel leuker! Je kunt dan discussiëren over het boek en je krijgt inzichten waar je zelf niet aan gedacht had! 

In een leeskring kan dat! Samen met Senia verzorgt de Bibliotheek verschillende leeskringen. Aan de hand van een boekenlijst, maak je binnen de leeskring een keuze in de boeken die je samen wil lezen. De Bibliotheek zorgt dan dat er voor iedere deelnemer een exemplaar van die boeken beschikbaar is. De bijbehorende leeswijzers helpen vervolgens bij het voorbereiden van de bijeenkomsten en inspireren met discussievragen. Ze laten je vanuit verschillende perspectieven naar een boek, situatie, personage of tijd kijken en zorgen zo voor diepgang in het gesprek.

Fijn om over boeken te praten met mensen buiten mijn 'bubbel', wel met dezelfde interesse. Warm aanbevolen omdat er binnen de groep een grote diversiteit aan achtergronden is.

— Lezersenquête van Senia

Aansluiten bij een leeskring

In samenwerking met Senia organiseert de Bibliotheek regelmatig een informatiebijeenkomst voor een leeskring. Bij voldoende interesse, wordt er dan een leeskring gevormd. Maar je kunt ook (bijna) altijd aansluiten bij een bestaande leeskring. We hebben de volgende leeskringen:

Bibliotheek Leeskring
Aalten Kunstgeschiedenis, Nederlands
Terborg Engels
Ulft Duits, Nederlands
Varsseveld Filosofie, Geschiedenis

Aanmelden

Heb je interesse om aan te sluiten bij een leeskring of wil je er zelf een vormen? Bekijk dan of er binnenkort een informatiebijeenkomst is of neem contact op met Annet Wamelink via 06-18198026.