Landelijk Lenen

Landelijk lenen betekent dat elke bibliotheekgebruiker met een geldige pas van de eigen bibliotheek, materialen kan lenen bij vrijwel alle openbare bibliotheken* in Nederland. Dat is handig want zo ben je niet gebonden aan de collectie of locatie van je eigen bibliotheek.

Wanneer je lid bent/wordt bij de bibliotheek in jouw buurt, bent met je biebpasje in veel openbare bibliotheken* in Nederland welkom om materialen te lenen! Je kunt dus gebruik maken van de bibliotheek in de stad waar je studeert, werkt of op vakantie bent en daar materialen lenen. Het materiaal dat je geleend hebt bij de gastbibliotheek, kun je zowel daar als bij je thuisbibliotheek weer inleveren. Je kunt in de gastbibliotheek ook reserveren en verlengen. Let op: de voorwaarden van de gastbibliotheek zijn van toepassing op de materialen die je daar leent. Wil je bij meer bibliotheken gastlenen? Dat kan natuurlijk ook!

 

  1. Ga naar een bibliotheekvestiging waar je landelijk wilt lenen

  2. Laat je eigen biebpasje registreren bij de informatiebalie

  3. Je kan nu materialen lenen!

     

    Let op: de uitleenvoorwaarden verschillen per bibliotheek

Om te kunnen gastlenen dienen de systemen van de thuisbibliotheek en de gastbibliotheek op landelijk niveau gesynchroniseerd te worden.

Als de thuisbibliotheek en gastbibliotheek gebruik maken van verschillende systemen, bestaat er een mogelijkheid dat de synchronisatie niet goed gaat en kun je zodoende niet gastlenen. Helaas kunnen wij dit niet oplossen voor je. Wij bieden je onze excuses aan voor het ongemak.

Bij bibliotheken die van hetzelfde landelijke systeem gebruik maken zijn er geen problemen met het gastlenen.