Jongeren 12-18 jaar

De bibliotheek is veel meer dan alleen een plek waar je boeken kunt lenen!

Actueel

  • Achterhoek Pride Ik ga mee!

    In juni vieren we de diversiteit in de Achterhoek. Op 27 juni sluiten we af met een lezing over gender- en neurodiversiteit. Ga mee op reis in de wonderlijke wereld van het menselijke brein!

  • Prikkelarm uur Ik wil meer weten!

    In de Bibliotheek Gendringen, Terborg en Varsseveld is er wekelijks een prikkelarm uur, speciaal voor mensen die eerder last hebben van prikkels. Dan is het rustiger dan normaal in de bibliotheek.

  • Skull and Bones Ik wil me onderdompelen!

    Wacht jij ook al zo lang op de piratengame Skull and Bones? Dan kun je je nu alvast onderdompelen in deze wereld want er zijn twee nieuwe Verborgen Verhalen vrijgegeven via de gratis Ubisoft Special-app!

Beste Boek voor Jongeren 2023 🏆

Inspiratie

Mooky

Lezen saai? Echt niet! Ontdek het met het platform Mooky. Mooky staat voor ‘Multimedia’ en ‘Booky’. Een mooky is een ‘e-book 2.0’ en biedt jou een digitale leesbeleving die helemaal 2022 is.

Ik wil meer over Mooky weten!

Jeugdbibliotheek.nl

Hier vind je tips voor boeken, e-books en luisterboeken. Wat is eigenlijk leuk om te lezen, wat lezen anderen en wat ga jij lezen voor school? Ook als je op zoek bent naar informatie voor een werkstuk of spreekbeurt kun je hier terecht.

Meer om te lezen of luisteren!

Boeken en meer...

Iguana Bibliotheek app

Met de Iguana Bibliotheek-app kun je zoeken in de collectie van de Bibliotheek. Heb je iets gezien dat je wil lenen of ben je nog niet uitgelezen? Materialen reserveren en uitleningen verlengen kan ook met deze app, gewoon vanuit je luie stoel!

Ik wil de Iguana app downloaden!

Jongerenpanel

Vind je het leuk om mee te denken over activiteiten voor jongeren? Of heb je ideeën hoe de bibliotheek meer jouw plek kan worden? Misschien is het jongerenpanel dan iets voor jou! Wij komen een aantal keer per jaar bij elkaar voor overleg en het organiseren van activiteiten.

Ik wil meedenken!

12 tot 16 jaar - Jonge Jury

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. Tijdens de Dag van de Jonge Jury wint de auteur van het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury.

Lees meer

12 / 13 jaar - Read2Me!

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. De eerstejaars lezen elkaar fragmenten voor uit jeugdboeken. De voorleeswedstrijd bestaat uit vier rondes: het begint op school, de volgende ronde is lokaal in de bibliotheek, vervolgens provinciaal en tenslotte is er een landelijke finale.

Lees meer