Geef-en-Neem box in Gendringen

Gepubliceerd op: 8 augustus 2022 11:00

Sinds kort kunnen meiden en vrouwen die het nodig hebben, gratis en discreet verzorgingsproducten halen bij de Geef-en-Neem box in de Bibliotheek Gendringen. Dit initiatief is mogelijk gemaakt samen met Stichting Gendringen Leefbaar en de groep Gendringen voor Gendringen.

Toen de Stichting Gendringen Leefbaar, na een inzamelingsactie van verzorgingsproducten rondom de kerst, veel maandverband over had, zocht ze daar nog een bestemming voor. Dat werd uiteindelijk een Geef-en-Neem box in de Bibliotheek Gendringen. De bibliotheek, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen, is daar een heel geschikte plek voor. De box, die naast maandverband ook andere verzorgingsproducten bevat zoals tampons, incontinentiemateriaal, zeep en shampoo, heeft er een centraal maar niet opzichtig plekje, dus er iets uit halen kan heel discreet. Ook staat er een kleine box op het toilet voor direct gebruik.

Meiden en vrouwen die deze verzorgingsproducten niet kunnen betalen of om een andere reden even zonder zitten, kunnen er gratis een uit de box halen. Petra Haverdil controleert als secretaris van Stichting Gendringen Leefbaar regelmatig of de box nog aangevuld moet worden. Maar ze roept ook andere Gendringenaren op om de verzorgingsproducten die ze kunnen missen, te doneren in de box. Op deze manier kunnen we elkaar allemaal een handje helpen!