Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 49)

 • Onthulling geveltekst Bekijk details

  23 augustus 2023

  Op vrijdag 8 september wordt de langverwachte tekstregel uit het lied Hier In De Achterhoek op de muur van de Bibliotheek Aalten onthuld. Een bijzonder moment want dan is ook bekend op welke regel de meeste stemmen zijn gevallen.

 • Wat betekent vrijheid voor jou? Bekijk details

  22 augustus 2023

  Wat betekent vrijheid voor jou? Dat is de titel van een prijsvraag in de Achterhoek, Liemers en de Duitse grensstreek. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen door een verhaal of gedicht te schrijven van maximaal 400 woorden over wat vrijheid voor jou betekent. Een mooie foto of tekening met een korte tekst mag ook.

 • Schmuggeltocht Bekijk details

  22 augustus 2023

  Smokkelen is van alle tijden. Tot op de dag van vandaag proberen smokkelaars grenswachten te slim af te zijn. 's Nachts via talloze sluiproutes, overdag verborgen in allerlei voorwerpen. Wil je ook ervaren hoe het is om te smokkelen? Doe dan op zondag 10 september mee met de Schmuggeltocht!

 • Prikkelarm uur Bekijk details

  14 augustus 2023

  In september starten de Bibliotheek Gendringen en Terborg met een prikkelarm uur, speciaal voor mensen met bijvoorbeeld een niet-aangeboren hersenletsel, burn-out, autisme of ziekte. Zij hebben daardoor eerder last van prikkels.

 • Prikkelarm uur Bekijk details

  18 april 2023

  De bibliotheken in Varsseveld en Ulft starten in mei met een prikkelarm uur, speciaal voor mensen met bijvoorbeeld een niet-aangeboren hersenletsel, burn-out, autisme of ziekte. Zij hebben daardoor eerder last van prikkels.

 • Taal van je hart Bekijk details

  1 maart 2023

  Nederland kent veel meertalige gezinnen. In deze gezinnen spreken ze vaak een of meer andere talen dan het Nederlands. Het gaat dan niet alleen om talen als Engels, Duits en Pools, maar ook om streektaal. Hoe zorg je voor leesplezier en meer geletterdheid binnen een meertalig gezin? En hoe kunnen kinderopvang, onderwijs en bibliotheken samenwerken om meertalige ouders te ondersteunen in de leesopvoeding?

 • Bijzonder uurwerk in Aalten Bekijk details

  14 februari 2023

  Sinds dinsdag 14 februari is de Bibliotheek Aalten een bijzonder uurwerk rijker. Hans Onstenk van Marga Klompé zette de klok samen met Joyce Holthausen, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Achterhoekse Poort, in werking.

 • Laat je stem horen! Bekijk details

  16 januari 2023

  Woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Staten Verkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen organiseren Rijnbrink, Rozet en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 9 maart een lijsttrekkersdebat, samen met Omroep Gelderland, RTV Connect en andere lokale omroepen. Jij kunt hier een bijdrage aan leveren.

 • Week van de Lieve Briefjes Bekijk details

  9 januari 2023

  Van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 januari 2023 is het de Week van de Lieve Briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. De speciaal voor deze week ontwikkelde ansichtkaartjes (Lieve Briefjes), zijn af te halen bij onze bibliotheken!

 • Koffie met... Bekijk details

  1 september 2022

  De Week van Lezen en Schrijven vindt plaats van 8 tot en met 15 september 2022. Tijdens deze week vraagt de Bibliotheek extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Paginanavigatie