Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 37)

 • Een walvisvin voor Oekraïne Bekijk details

  11 mei 2022

  Momenteel verblijven er twee walvissen in de Bocholter Aa, te herkennen aan hun duidelijk zichtbare staartvinnen aan de oever. Het zijn rondreizen kunstwerken van Willi Landsknecht die daar tot 2 juni staan. De kunstenaar heeft ook een beeldhouwwerk van deze vinnen op schaal gemaakt en deze is vanaf 16 mei te zien (en te koop!) in de Bibliotheek Dinxperlo.

  Bekijk details van Een walvisvin voor Oekraïne

 • Het perfecte plaatje Bekijk details

  14 maart 2022

  Meedoen aan 'Het perfecte plaatje', ook wel bekend als populair televisieprogramma waarin BN'ers aan de hand van opdrachten de mooiste foto's proberen te schieten, is nu ook weggelegd voor de inwoners van Aalten!

  Bekijk details van Het perfecte plaatje

 • Verruiming openingstijden Aalten verlengd Bekijk details

  11 maart 2022

  Goed nieuws: de verruimde openingstijden van de Bibliotheek Aalten zijn verlengd!

  Bekijk details van Verruiming openingstijden Aalten verlengd

 • Science Centre Terborg Bekijk details

  1 februari 2022

  Wil je weten hoe geluid werkt? Of wat jouw reactiesnelheid is? Dat kun je nu tijdens openingstijden komen ontdekken in de Bibliotheek Terborg!

  Bekijk details van Science Centre Terborg

 • Herinneringen om nooit te vergeten! Bekijk details

  2 december 2021

  Begin vorig jaar heeft de Bibliotheek Achterhoekse Poort samen met Stadbibliothek Bocholt een schrijfcursus georganiseerd waarin cursisten hun herinneringen aan de oorlog op papier zetten. Dit resulteerde in een mooi boekwerk vol verhalen om nooit te vergeten! De verhalenbundel is nu verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort.

  Bekijk details van Herinneringen om nooit te vergeten!

 • We hebben de kwaliteit op orde! Bekijk details

  15 november 2021

  De Bibliotheek Achterhoekse Poort heeft op 15 november 2021 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

  Bekijk details van We hebben de kwaliteit op orde!

 • Verruiming openingstijden Aalten Bekijk details

  4 oktober 2021

  Van 4 oktober tot en met 31 december 2021 is de Bibliotheek Aalten ook geopend op dinsdag- woensdag- en de vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Het betreft een pilot die met steun van de gemeente Aalten mogelijk is gemaakt. De Bibliotheek sluit daarmee beter aan bij de openingstijden van de winkels. Op zaterdag is de Bibliotheek open van 11.00 tot 13.00 uur.

  Bekijk details van Verruiming openingstijden Aalten

 • Nieuwe richtlijnen Bekijk details

  25 september 2021

  Per 25 september zijn er nieuwe richtlijnen van kracht. Als doorstroomlocatie maken we geen gebruik van een coronatoegangsbewijs (CTB) of registratie. We hanteren geen maximum aantal bezoekers en er is geen gezondheidscheck meer. Wel vragen we bezoekers vóór binnenkomst de handen te desinfecteren en bij klachten thuis te blijven. De 1,5 meter-regel is vervallen maar blijf afstand houden van elkaar. We zien je graag in de bibliotheek!

  Bekijk details van Nieuwe richtlijnen

 • Start Boekjes & Babbels Bekijk details

  22 september 2021

  Boekjes & Babbels is een wekelijks voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar. Kom samen met je kind lekker luisteren naar verhalen, zingen en spelen en wissel onder het genot van een kop koffie ervaringen uit met andere (groot)ouders! Boekjes & Babbels komt in de plaats van de Boekenpret koffie-uurtjes en het Mama Café

  Bekijk details van Start Boekjes & Babbels

 • De Voorleeshond Bekijk details

  21 september 2021

  Voorlezen terwijl een hond aandachtig naast je ligt te luisteren, zonder een oordeel te vellen. Hoe fijn is dat?! Je kunt op je eigen tempo lezen, zonder dat je het gevoel hebt dat er iemand druk op je legt. Vanaf nu kan het weer! De voorleessessies zijn eens in de twee weken op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.15 uur afwisselend in de Bibliotheek Aalten, Terborg, Ulft en Varsseveld. Een voorleessessie duurt ongeveer 15 minuten.

  Bekijk details van De Voorleeshond

Paginanavigatie