Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 39)

 • Geef-en-Neem box in Gendringen Bekijk details

  8 augustus 2022

  Sinds kort kunnen meiden en vrouwen die het nodig hebben, gratis en discreet verzorgingsproducten halen bij de Geef-en-Neem box in de Bibliotheek Gendringen. Dit initiatief is mogelijk gemaakt samen met Stichting Gendringen Leefbaar en de groep Gendringen voor Gendringen.

 • Taalhuis bekroond met certificaat Bekijk details

  23 juni 2022

  Het Taalhuis Achterhoek heeft onlangs het officiële kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

 • Een walvisvin voor Oekraïne Bekijk details

  11 mei 2022

  Momenteel verblijven er twee walvissen in de Bocholter Aa, te herkennen aan hun duidelijk zichtbare staartvinnen aan de oever. Het zijn rondreizen kunstwerken van Willi Landsknecht die daar tot 2 juni staan. De kunstenaar heeft ook een beeldhouwwerk van deze vinnen op schaal gemaakt en deze is vanaf 16 mei te zien (en te koop!) in de Bibliotheek Dinxperlo.

 • Het perfecte plaatje Bekijk details

  14 maart 2022

  Meedoen aan 'Het perfecte plaatje', ook wel bekend als populair televisieprogramma waarin BN'ers aan de hand van opdrachten de mooiste foto's proberen te schieten, is nu ook weggelegd voor de inwoners van Aalten!

 • Verruiming openingstijden Aalten verlengd Bekijk details

  11 maart 2022

  Goed nieuws: de verruimde openingstijden van de Bibliotheek Aalten zijn verlengd!

 • Science Centre Terborg Bekijk details

  1 februari 2022

  Wil je weten hoe geluid werkt? Of wat jouw reactiesnelheid is? Dat kun je nu tijdens openingstijden komen ontdekken in de Bibliotheek Terborg!

 • Herinneringen om nooit te vergeten! Bekijk details

  2 december 2021

  Begin vorig jaar heeft de Bibliotheek Achterhoekse Poort samen met Stadbibliothek Bocholt een schrijfcursus georganiseerd waarin cursisten hun herinneringen aan de oorlog op papier zetten. Dit resulteerde in een mooi boekwerk vol verhalen om nooit te vergeten! De verhalenbundel is nu verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort.

 • We hebben de kwaliteit op orde! Bekijk details

  15 november 2021

  De Bibliotheek Achterhoekse Poort heeft op 15 november 2021 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

 • Verruiming openingstijden Aalten Bekijk details

  4 oktober 2021

  Van 4 oktober tot en met 31 december 2021 is de Bibliotheek Aalten ook geopend op dinsdag- woensdag- en de vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Het betreft een pilot die met steun van de gemeente Aalten mogelijk is gemaakt. De Bibliotheek sluit daarmee beter aan bij de openingstijden van de winkels. Op zaterdag is de Bibliotheek open van 11.00 tot 13.00 uur.

 • Nieuwe richtlijnen Bekijk details

  25 september 2021

  Per 25 september zijn er nieuwe richtlijnen van kracht. Als doorstroomlocatie maken we geen gebruik van een coronatoegangsbewijs (CTB) of registratie. We hanteren geen maximum aantal bezoekers en er is geen gezondheidscheck meer. Wel vragen we bezoekers vóór binnenkomst de handen te desinfecteren en bij klachten thuis te blijven. De 1,5 meter-regel is vervallen maar blijf afstand houden van elkaar. We zien je graag in de bibliotheek!

Paginanavigatie