Jeugd 0-12 jaar

 

Groeien doe je met de Bibliotheek. Het begint met lezen. Hier vind je inspiratie en activiteiten rondom lezen voor kinderen van 0 tot 12 jaar die we organiseren en onder de aandacht brengen, aflopend in leeftijd.

Actueel

Favorieten van de Kinderjury 2024 (6 t/m 9 jaar)

Favorieten Kinderjury 2024 (10 t/m 12 jaar)

Prikkelarm uur

In de Bibliotheek Gendringen, Terborg en Varsseveld is er wekelijks een prikkelarm uur, speciaal voor mensen die eerder last hebben van prikkels.

Ik wil meer weten!

Inspiratie

Activiteiten

10 tot 12 jaar - Nationale Voorleeswedstrijd

Dit is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 & 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. De Bibliotheek organiseert de tussenrondes die plaatsvinden na de schoolrondes. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen noemen!

Lees meer

6 tot 12 jaar - De Voorleeshond

Voorlezen op eigen tempo en op een prettige plek in de bibliotheek terwijl een hond aandachtig naast je ligt te luisteren. Hoe fijn is dat?! Het kan tweewekelijks in de Bibliotheek met een hond die hiervoor getraind is bij R.E.A.D. Nederland.

Lees meer

6 tot 12 jaar - Nederlandse Kinderjury

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar, kunnen meedoen met de Nederlandse Kinderjury. Door te stemmen, bepalen ze welk boek de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek, in ontvangst mag nemen.

Lees meer

4 tot 12 jaar - Kinderboekenweek

Gedurende 10 dagen in september en oktober wordt het kinderboek onder de aandacht gebracht. De Bibliotheek organiseert activiteiten rondom het thema van deze week en nodigt schrijvers uit om een voordracht te geven.

Kinderboekenweek in 2020

4 tot 12 jaar - Vakantielezen

Met Vakantielezen wil de Bibliotheek kinderen stimuleren om ook in de zomervakantie te blijven lezen. Daarom delen we o.a. in de laatste twee schoolweken tasjes uit met materiaal om kinderen en hun ouders tijdens de vakantie richting de bibliotheek te bewegen.

Lees meer

4 tot 9 jaar - Voorlezen in de bibliotheek

In de bibliotheek maken we van voorlezen een feest! In de vestigingen Dinxperlo, Gendringen en Terborg kunnen kinderen wekelijks komen luisteren naar gekke, leuke, mooie en spannende verhalen. Voorlezen is belangrijk voor de taal- en spraakontwikkeling van elk kind. Het geeft het kind een voorsprong, prikkelt de fantasie, en is leuk!

Lees meer

0 tot 6 jaar - Nationale Voorleesdagen

De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Naast dat er veel wordt voorgelezen uit dit prentenboek, organiseert de Bibliotheek ook in alle zes vestigingen een voorstelling gebaseerd op het boek.

Lees meer

0 tot 4 jaar - Boekjes & Babbels

Boekjes & Babbels is een wekelijks voorlees-speel-muziek-uurtje in de Bibliotheek Aalten, Ulft en Varsseveld voor (groot)ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar. Onder het genot van een kop koffie of thee, kunnen (groot)ouders ervaringen met elkaar uitwisselen en krijgen ze tips over voorlezen.

Lees meer

0 jaar - BoekStart

Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Daarom ontvangen ouders wanneer hun kindje 3 maanden oud is, vanuit de gemeente een waardebon waarmee ze een gratis BoekStartkoffertje kunnen ophalen bij de Bibliotheek. In het koffertje zitten twee leuke boekjes en handige voorleestips.

Lees meer