De Voorleeshond

Voorlezen terwijl een hond aandachtig naast je ligt te luisteren, zonder een oordeel te vellen. Hoe fijn is dat! Het is mogelijk in vier vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort.

De voorleeshond is specifiek getraind hiervoor en komt altijd samen met deskundige begeleiding die opgeleid is bij R.E.A.D. Nederland. Tijdens de voorleessessie, die een kwartier duurt, kan het kind op zijn of haar eigen tempo lezen, op een prettige plek in de bieb. Er zijn geen andere kinderen bij. Op deze manier krijgt het kind de volledige aandacht van de hond en zijn begeleider. Het is mooi om te zien hoe kinderen door de hond meer vertrouwen krijgen waardoor het lezen steeds beter gaat en het ook leuker wordt! 

De voorleeshond is één en al oor!

De voorleessessies in de Bibliotheek zijn eens in de twee weken op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.15 uur afwisselend in Terborg en Varsseveld. Na iedere voorleessessie krijgt het kind een sticker met een foto van de voorleeshond. Op een speciale spaarkaart kan het de verschillende stickers verzamelen.

Aanmelden kan per kwartier via de Activiteitenkalender op onze website of in een van onze vestigingen.