Voorlezen in de bibliotheek

In alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort is er wekelijks een gezellig voorlees(half)uurtje voor kinderen met hun (groot)ouders.

In de bibliotheek maken we van voorlezen een feest! Kinderen kunnen wekelijks komen luisteren naar gekke, leuke, mooie en spannende verhalen. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon naar de bibliotheek komen en meedoen.

Voorlezen is belangrijk voor de taal- en spraakontwikkeling van elk kind. Voorlezen geeft het kind een voorsprong, prikkelt de fantasie, en voorlezen is leuk! We laten graag zien wat de Bibliotheek allemaal heeft en doet om van voorlezen een feest te maken. Zo kun je als (groot)ouder de fantasie van je (klein)kind prikkelen met allerlei soorten verhalen. En je kind leert veel nieuwe woorden en gaat later zelf beter lezen.

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Zo kun je als vader, moeder, opa, oma, tante of oom leuke voorleesboeken lenen voor thuis. Weet je niet welke boeken je moet kiezen? Onze medewerkers leggen graag uit welke boeken leuk en geschikt zijn!

Bibliotheek Ulft Woensdag van 14.30 tot 15.00 uur
Bibliotheek Aalten Woensdag van 14.30 tot 15.00 uur
Bibliotheek Gendringen Donderdag van 10.30 tot 11.00 uur
Bibliotheek Terborg Donderdag van 14.30 tot 15.00 uur
Bibliotheek Dinxperlo Donderdag van 14.00 tot 15.00 uur
Bibliotheek Varsseveld Vrijdag van 14.30 tot 15.00 uur

Bekijk hier de activiteitenkalender met actuele data.