Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

BoekStart

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke project BoekStart stimuleert dit. De Bibliotheek speelt hierbij een centrale rol.

BoekStartkoffertje

Wanneer hun kindje 3 maanden oud is, ontvangen ouders vanuit de gemeente een waardebon waarmee ze een gratis BoekStartkoffertje kunnen ophalen bij de Bibliotheek. In dit koffertje zitten twee leuke boekjes met handige en leuke voorleestips. Zijn de boekjes uit? Dan is er bij de Bibliotheek nog keuze uit veel meer! Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek en lenen bovendien boetevrij! Wanneer je je kind inschrijft bij het ophalen van het BoekStartkoffertje, krijg je zelf een gratis lidmaatschap van 2 maanden.

 

 

BoekStart spaartkaart

In het BoekStartkoffertje zit ook een spaarkaart. Bij elk bibliotheekbezoek krijgt je kind een sticker als het minimaal één boekje leent. Bij 10 stickers is er een cadeautje en bij de volgende 10 stickers weer. Bekijk hier hoe het precies werkt.

BoekStart.nl

Op de website Boekstart.nl vind je allerlei leuke tips om met je kindje te genieten van het voorlezen. Laat je inspireren door de mooie boekentips.

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? Op deze website vind je een schat aan informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar. Ook vind je hier tips voor leuke liedjes want liedjes zingen is goed voor de taalontwikkeling en het is heel gezellig voor je baby. Het stelt hem gerust en hij of zij kan lekker mee bewegen op de klanken en het ritme van je stem. Spotify is een bekende plek om naar streaming audio te luisteren. Natuurlijk is BoekStart er ook te vinden met de afspeellijst 'Zingen met je baby!'.

BoekStart VoorleesApp

En dan is er ook nog de gratis Boekstart Voorleesapp. Deze app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips. Je kunt makkelijk meedoen met de maandelijkse actie MijnVoorleesmoment en zelfs een heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert om veel voor te lezen!

Ga naar deze site voor meer informatie. Je vindt hier ook een link om de app te downloaden.

(bron:Boekstart.nl)

Maak kennis met onze BoekStartcoach!