Primair onderwijs

Educatie

De Bibliotheek op School

Met de Bibliotheek op School slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.

Meer informatie

Themalijn

Met behulp van de themalijn kan de Bibliotheek Achterhoekse Poort het onderwijs ondersteunen. De Bibliotheek gaat in gesprek met school om te onderzoeken waar ondersteuning van de Bibliotheek gewenst is. Aan de hand van een (of meerdere) thema’s wordt er vervolgens een trajectvoorstel op maat gedaan.

Meer informatie

Voor groep 1 - 4

Voorlezen in de bibliotheek

In de bibliotheek maken we van voorlezen een feest! In alle vestigingen kunnen kinderen wekelijks komen luisteren naar gekke, leuke, mooie en spannende verhalen. Aanmelden is niet nodig, kinderen kunnen gewoon meedoen.

Meer informatie

De Voorleestrein

De Voorleestrein is een taalstimuleringsactiviteit waarbij vrijwilligers van de Bibliotheek wekelijks één of twee keer voorlezen. Ze doen dit op school en lezen voor aan vaste groepjes leerlingen uit groep 1-2.

Meer informatie

Vakantielezen

Vakantielezen is een project voor kinderen uit groep 3 en 4. Het doel is kinderen te stimuleren om ook in de vakantie te blijven lezen. Alleen als kinderen in de zomer blijven lezen, behouden ze hun leesniveau of gaan ze zelfs vooruit.

Meer informatie

Voor groep 5 - 8

Wiesneus

Onder de naam 'Wiesneus' biedt de Bibliotheek Achterhoekse Poort lessen in de streektaal aan voor kinderen in de leeftijdsgroep van 8-10 jaar. Doel van deze lessen is om kinderen weer contact te brengen met dialect. 

Meer informatie

Scoor een Boek!

De Bibliotheek en voetbalclub De Graafschap werken samen: Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Scoor een Boek! in 2020

Nationale Voorleeswedstrijd

 

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement maakt het extra leuk!

Nationale Voorleeswedstrijd in 2021

Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen brengt de Bibliotheek nog eens extra onder de aandacht hoe leuk en belangrijk voorlezen is. Het Prentenboek van het Jaar staat centraal tijdens voorleessessies en voorstellingen in alle vestigingen.

Nationale Voorleesdagen 2021

Kinderboekenweek

Gedurende 10 dagen in september en oktober wordt het kinderboek onder de aandacht gebracht. De Bibliotheek organiseert activiteiten rondom het thema van deze week en nodigt schrijvers uit om een voordracht te geven.

Kinderboekenweek in 2020: En toen?!

  • Onze nieuwsbrief

    Wil je op de hoogte blijven van ons educatief aanbod? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. 


  • Hulp nodig?

    Heb je een vraag over ons aanbod voor scholen? Stuur ons een e-mail.