• Expositie in de Studie-o vitrine

  In de vitrine de expositie over Pinkpop 2019: de aangekondigde 50e editie van het Nederlandse muziekfestival en de 32e editie in Landgraaf.
  Het festival vindt zoals doorgaans gebruikelijk plaats tijdens Pinksteren, op 8, 9 en 10 juni 2019. 
  Grote namen uit voorbije jaren zoals Fleetwood Mac, grote namen van nu zoals Armin van Buuren en de toekomst zoals Elbow.

   

 • Scholieren kiezen het beste boek

  Van 1 januari t/m 5 juni 2019 kan er gestemd worden voor de Jonge Jury.
  In de bibliotheek een expositie van de Tips van De Jonge Jury.  
  Tijdens de Dag van de Jonge Jury (5 juni 2019) wint de auteur van het boek met
  de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury. Bekijk voor meer informatie de
  website van De Jonge Jury.

 • De mediatheek naar de bibliotheek

  De mediatheek van het Almende college is vanaf september 2018 gehuisvest in de Bibliotheek Terborg/Silvolde. De bibliotheek zit dicht bij school aan de Herman van Velzenstraat 1, 7061 DD Terborg-Silvolde.
  Van maandag tot en met vrijdag open vanaf 10.00 uur.

Ben je een leerling? Zoek je een boek voor Nederlands? Ga dan nu naar je eigen plek bij Jeugdbibliotheek.nl bij 12-15 jaar.
Of ga naar de afdeling voor 15-18 jaar.

Krantenbank

De online krantenbank is speciaal ontworpen voor scholen en toegankelijk met eigen login. Daarmee krijg je toegang tot de database van landelijke dagbladen uit Nederland.

Jonge Jury

De Jonge Jury geeft leestips om jongeren wegwijs te maken in het enorme aanbod van boeken. 
De leestips voor 2019 zijn bekend.

Passend Lezen

Moeite met lezen voor je lijst? Ga dan luisteren! Meer dan 75.000 gesproken boeken. Gratis voor iedereen tot 18 jaar met een lees-beperking, o.a. slechtziend, dyslexie of adhd.

Literatour

Scholieren tussen de 15 en 18 jaar hebben in september hun eigen Boekenweek. In die Boekenweek gaan aansprekende topauteurs op Literatour langs scholen.

Read2Me

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Met deze wedstrijd wil Stichting Lezen het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs bevorderen.

Lexicon van literaire werken

Het Lexicon van Literaire Werken is een naslagwerk waarin populaire en veelgelezen Nederlandstalige letterkundige werken van 1900 tot heden (proza en poëzie) door deskundigen worden besproken. Van 1988 tot 2015 was het een losbladige kwartaaluitgave van Noordhoff Uitgevers. Het wordt nu uitgegeven door uitgeverij Garant onder redactie van Ton Anbeek, Jaap Goedegebuure, Bart Vervaeck, Lucy Arts .