Digitaalcoach

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Van boodschappen doen of een reis boeken, tot belastingaangifte of bankzaken regelen, het gebeurt steeds vaker online. Ook het reserveren en lenen van boeken bij de Bibliotheek kan eenvoudig via internet, als je weet hoe het moet. Voor iedereen die weinig tot geen ervaring heeft met het gebruik van een computer en/of internet, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort de cursus Klik&Tik.

Tijdens de cursus Klik&Tik leren de deelnemers stap voor stap de basisvaardigheden voor het gebruik van computer en internet. Iedereen kan daarbij zijn eigen tempo en niveau aanhouden. Sommige deelnemers aan de cursus hebben nog nooit met een computer gewerkt, anderen voelen zich niet zeker genoeg om zonder begeleiding het internet op te gaan. Een keer per week komen de deelnemers in kleine groepjes bij elkaar in een van onze vestigingen. Dan is er de mogelijkheid om vragen te stellen en samen te oefenen. Daarnaast is het mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en onlinecursusmateriaal.

Digitaalcoaches gezocht!

De Bibliotheek is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderen op weg te helpen bij het gebruik van een computer en internet. Als digitaalcoach bij een cursus Klik&Tik kun je de lesstof uitleggen op het niveau en tempo van een beginnende computergebruiker. Dat gaat van het aanzetten van de computer en het typen van tekst tot het downloaden, opslaan en verzenden van bestanden en het aanmaken van een profiel op social media. Met je geduld, humor en interesse in mensen, zorg je voor een prettige sfeer tijdens de cursus. Uiteraard ben je zelf digitaal vaardig, heb je affiniteit met internet en social media en kun je daar zelf goed de weg in vinden.

Wat verwachten we?

Je voelt je verbonden met de rol van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Daarnaast ben je bereid om per cursus 15 wekelijkse cursusbijeenkomsten van 1,5 uur te verzorgen en deze voor te bereiden. Onze samenwerking is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We leggen onze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst en werken met een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden we?

Als taalcoach bij de cursus Klik&Tik krijg je goede begeleiding en, indien nodig, relevante digitale bijscholing. Ook krijg je een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek aangeboden. Jaarlijks wordt er een gezellige inspiratiebijeenkomst georganiseerd waarin je mede-vrijwilligers ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen. En bovenal bieden we uitdagend en zingevend vrijwilligerswerk in een plezierige werkomgeving!

Enthousiast?

Vul dan het aanmeldformulier in. Vervolgens neemt onze vrijwilligerscoördinator Mirjam Langelaar contact met je op. Heb je nog vragen? Bel haar dan op 088 – 0062929 of stuur een e-mail naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl