Digitaalcoach

Niet voor alle mensen is de digitale wereld vanzelfsprekend. Terwijl digitale vaardigheden wel steeds belangrijker worden. De Bibliotheek organiseert diverse cursussen en workshops waarin deelnemers deze vaardigheden stap voor stap kunnen verbeteren. Als digitaalcoach begeleid je deze deelnemers bij de cursus of workshop. Op deze manier draag je eraan bij dat mensen steeds beter mee kunnen doen in de samenleving!

De Bibliotheek heeft een uitgebreid aanbod cursussen en workshops waarbij mensen hun digitale vaardigheden kunnen verbeteren. Zo is er de cursus Klik&Tik waarin de deelnemers, die geen of weinig ervaring met computer en internet hebben, de basisvaardigheden voor het gebruik hiervan leren. Maar er zijn ook cursussen waarin bijvoorbeeld allerlei functionaliteiten van de smartphone worden uitgelegd, of het programma Word. Daarnaast biedt de Bibliotheek verschillende workshops aan waarin handige toepassingen van de smartphone of tablet worden uitgelicht, zoals WhatsApp of Google Maps.

Digitaalcoaches gezocht!

De Bibliotheek is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderen te helpen bij het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Als digitaalcoach bij een cursus/workshop ondersteun je de deelnemers door de lesstof uit te leggen op het niveau en tempo dat bij hen aansluit. Daarbij beantwoord je ook eventuele vragen. Met je geduld, humor, inlevingsvermogen en interesse in mensen, zorg je voor een prettige sfeer tijdens de cursus/workshop. Uiteraard ben je zelf digitaal vaardig en heb je affiniteit met internet en social media. Je beleeft plezier aan het contact met mensen en bent communicatief vaardig.

Wat verwachten we?

Je voelt je verbonden met de rol van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Onze samenwerking is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We leggen onze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst en werken met een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden we?

Als digitaalcoach krijg je goede begeleiding en, indien nodig, relevante digitale bijscholing. Ook krijg je een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek aangeboden. Jaarlijks wordt er een gezellige inspiratiebijeenkomst georganiseerd waarin je mede-vrijwilligers ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen. En bovenal bieden we uitdagend en zingevend vrijwilligerswerk in een plezierige werkomgeving!

Enthousiast?

Vul dan het aanmeldformulier in. Vervolgens neemt onze vrijwilligerscoördinator Mirjam Langelaar contact met je op. Heb je nog vragen? Bel haar dan op 088 – 0062929 of stuur een e-mail naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl