Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

Cursus Klik & Tik

Meer doen met de computer

 

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker, je moet meer en meer zaken via internet regelen. Bij de cursus Klik & Tik in de bibliotheek ga je stap voor stap het internet op en ontdek je hoe dit werkt.

Wat leer je?

Gedurende het jaar worden cursussen aangeboden in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Tijdens wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur doorloop je onder begeleiding diverse onderdelen

Klik&Tik: Beginners

De eerste kennismaking met computer/tablet. Hoe zet je een computer aan? Hoe kun je typen, e-mail versturen en iets kopen op internet? Ook het maken, bewaren en terugvinden van teksten, het invullen van formulieren en het ordenen van documenten en foto’s op de computer komen aan bod. Kortom, in deze cursus leer je de basishandelingen op de computer.

Klik&Tik: Licht gevorderden

In deze cursus leer je hoe je veilig online kunt gaan. Je maakt kennis met verschillende leuke en handige websites en leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt. Aan het einde van de cursus kun je o.a. online kopen en verkopen, internetbankieren en een reis plannen.

Elke cursus kun je afsluiten met een certificaat.

Deelnemers Klik & Tik aan het woord

Je kunt ook thuis oefenen

Als je het in deze cursus niet leert, leer je het helemaal niet meer.

— Mevrouw Freriks, deelnemer aan de cursus Klik&Tik

Wil je meedoen?

Je leert op jouw eigen tempo, in een klein groepje, ook van elkaar. Wanneer je nog geen ervaring hebt met computers, start je met Klik&Tik: Beginners. Heb je de basishandelingen op de computer al onder de knie? Dan kun je je meteen aanmelden voor Klik&Tik: Licht gevorderden. Iedere cursus duurt 8 weken maar omdat je zelf het tempo bepaalt, kan het best zijn dat je de cursus sneller afrondt! Deelname aan de cursus is gratis.

Ga je ook mee het internet op?

Bekijk het actuele aanbod van de cursussen Klik&Tik: Beginners en Klik&Tik: Licht gevorderden via de onderstaande twee knoppen. Daar kun je je ook direct aanmelden. Dit kan ook door te bellen naar 088-0062929.