Goed nieuws! De Bibliotheek is weer geopend. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist. Een beetje confetti is dus wel gepast!

 

We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Uiteraard blijven de geldige coronamaatregelen van kracht. Daarbij is de Bibliotheek zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is. 

Hoe werkt het?

  • Alle bezoekers van de Bibliotheek dienen vóór binnenkomst een gezondheidscheck te doen en de handen te desinfecteren. Alleen bezoekers die langere tijd in de bibliotheek verblijven voor het lezen van de krant/tijdschrijft of gebruiken van de computers, dienen een registratieformulier in te vullen. Er liggen pennen voor de registratie. Gebruikte pennen worden apart gelegd en door onze medewerkers gedesinfecteerd. Het registratieformulier kun je vervolgens in een privacy-proof doos inleveren. De Bibliotheek Achterhoekse Poort gaat zorgvuldig om met jouw gegevens. De registratieformulieren in deze doos worden iedere dag verzameld, op een veilige plek bewaard en na 14 dagen vernietigd. Met het invullen van het registratieformulier, ga je akkoord met de verwerking van de gegevens ten behoeve van de uitvoering van bron- en contactopsporing door de gemeentelijke gezondheidsdienst. Het geven van deze toestemming is vrijwillig.
  • In de bibliotheek hangen ook protocollen. We vragen je vriendelijk om deze te volgen, als ook de aanwijzingen van onze medewerkers.

Per 26 juni zijn er nieuwe richtlijnen van kracht. Dit betekent dat je bij je bezoek aan de bibliotheek niet alleen materialen kunt retourneren, ophalen en uitzoeken maar ook gebruik kunt maken van de koffiemachine, het kopieerapparaat en de computers. Ook kun je weer een krant/tijdschrift lezen en het toilet bezoeken (wel graag zelf schoonmaken!) en is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. En natuurlijk staan onze medewerkers altijd klaar voor vragen! 

Kan of wil je niet naar onze vestiging komen? Stuur dan een mail naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl en geef hierin aan dat je wel graag iets wil lenen. Vermeld er ook je telefoonnummer en lenersnummer bij. Onze medewerkers nemen dan telefonisch contact met je op om te kijken wat er mogelijk is.