Vrijwilliger Boek aan Huis

Voor mensen die om welke reden dan ook niet naar de Bibliotheek kunnen komen, is er de service Boek aan Huis. Als vrijwilliger van Boek aan Huis ga je bij deze mensen thuis langs om de bibliotheekmaterialen te bezorgen. 

Vrijwilligers gezocht!

Als vrijwilliger Boek aan Huis zorg je ervoor dat iemand die niet meer zelf naar de bibliotheek kan komen, toch lekker kan blijven lezen! De Bibliotheek is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om regelmatig, meestal een keer in de 2 á 3 weken, bij iemand langs te gaan om leesmateriaal te brengen en op te halen. Als vrijwilliger bij Boek aan Huis zoek je voorafgaand aan je bezoek, boeken uit op basis van de leeswensen van de lener en zorgt voor het uitlenen ervan via de zelfservice in de bibliotheek. Het is belangrijk dat je de wensen van de lener om kunt zetten in aanbod. Natuurlijk kun je daarbij altijd een bibliotheekmedewerker om advies vragen! Daarnaast ben je goed in de omgang met, vaak oudere, mensen en vindt het leuk om ook even een praatje te maken wanneer je de leesmaterialen bezorgt. Het bezorgen van de leesmaterialen doe je met je eigen vervoer.

Wat bieden we?

Als vrijwilliger bij Boek aan Huis teken je een vrijwilligersovereenkomst bij de Bibliotheek en krijg je een gratis lidmaatschap aangeboden. Ook organiseert de Bibliotheek jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst met alle vrijwilligers van Boek aan Huis.

Enthousiast?

Vul dan het aanmeldformulier in. Vervolgens neemt onze vrijwilligerscoördinator Mirjam Langelaar contact met je op. Heb je nog vragen? Bel haar dan op 088 – 0062929 of stuur een e-mail naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl