Gastvrouw/gastheer Boekjes & Babbels

Hou je van kinderen en lijkt het je leuk om ons te faciliteren bij het wekelijkse Boekjes & Babbels uurtje? Dan is dit misschien iets voor jou!

Als gastvrouw/gastheer bij Boekjes & Babbels draag je bij aan de taalontwikkeling en het leesplezier van jonge kinderen en hun (groot)ouders. Wekelijks komen we bijeen in de bibliotheek om samen op een leuke manier bezig te zijn met boekjes en taal. Er wordt iedere week voorgelezen maar we zijn ook op andere manieren bezig met taal, bijvoorbeeld door het zingen van een liedje of het spelen van een spelletje.

Vrijwilliger gezocht voor de Bibliotheek Varsseveld! (deze vacature is op dit moment vervuld)

Voor het Boekjes & Babbels uurtje is de Bibliotheek Varsseveld op zoek naar een enthousiaste, betrouwbare en flexibele vrijwilliger die de medewerker van de Bibliotheek iedere woensdagochtend van 08.30 tot 10.15 uur helpt bij het organiseren van de bijeenkomst. Als gastvrouw/heer ontvang je de (groot)ouders en de kinderen (leeftijd 0-4 jaar) en zorgt voor een leuke sfeer. Je bent zelf ook welkom om gezellig aan te schuiven bij de bijeenkomst.

Je houdt een oogje in het zeil en zorgt dat alles goed verloopt. Hierbij kun je inspelen op de situatie en aansluiten bij de leefwereld van een kind. Je hebt een open houding en gaat makkelijk met zowel volwassenen als kinderen in gesprek. Na afloop van de bijeenkomst laat je de (groot)ouders en kinderen uit en nodigt ze van harte uit om volgende week weer mee te komen doen. 

Wat verwachten we van jou?

Je voelt je verbonden met de rol van de Bibliotheek Achterhoekse Poort en bent bereid om je wekelijks (met uitzondering van de schoolvakanties) op woensdagochtend te verbinden aan Boekjes & Babbels. Onze samenwerking is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We leggen onze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst en werken met een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)

Wat bieden we jou?

Als vrijwilligers krijg je een gratis lidmaatschap van de bibliotheek en jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst met andere vrijwilligers van de bibliotheek. En bovenal: leuk en zingevend vrijwilligerswerk!

Enthousiast?

Vul dan het aanmeldformulier in. Vervolgens nemen wij contact met je op. Heb je nog vragen? Bel dan met onze vrijwilligerscoördinator Mirjam Langelaar via 088 – 0062929.