Een walvisvin voor Oekraïne

Momenteel verblijven er twee walvissen in de Bocholter Aa, te herkennen aan hun duidelijk zichtbare staartvinnen aan de oever. Het zijn rondreizen kunstwerken van Willi Landsknecht die daar tot 2 juni staan. De kunstenaar heeft ook een beeldhouwwerk van deze vinnen op schaal gemaakt en dit is vanaf 16 mei te zien (en te koop!) in de Bibliotheek Dinxperlo.

De kunstwerken zijn onderdeel van het project Endless: de zee is als de golf van het korenveld… Het glooiende landschap wordt hierbij vergeleken met de golven van de zee en de walvissen die hierin duiken, symboliseren het idee van een universele eenheid. Endless is een project waaraan vijf Duitse gemeenten meedoen, waaronder Stadt Bocholt in samenwerking met de gemeente Aalten. 

Beeldhouwwerk in de bibliotheek

De kunstenaar Willi Landsknecht heeft ook een beeldhouwwerk van de walvisvin op schaal gemaakt. Deze is vanaf 16 mei te bewonderen in de Bibliotheek Dinxperlo en hierop kan geboden worden. Het beeld gaat uiteindelijk naar de hoogste bieder. Hoe meer er geboden wordt, hoe beter want de helft van de opbrengst van deze walvisvin gaat naar de vluchtelingen uit Oekraïne! In de bibliotheek ligt een formulier waarop bieders hun gegevens achter kunnen laten.

De kunstenaar

Willi Landsknecht werd geboren op 20 juni 1955 en is autodidact. Sinds 1990 legt hij zich als freelance kunstenaar toe op schilderen, houtsneden, maar ook op objectkunst en geluidswerk. Hij werkt intensief met ZEN en de samenvloeiing van zijn artistieke werk en zijn ZEN-ervaring is voor hem een ​​natuurlijk en zeer intensief proces. Van 1996 tot 2003 was hij lid van de vrije kunstenaarsgemeenschap "Schanze", waarvan twee jaar als kanselier van "Schanze". Landsknecht had tal van groepstentoonstellingen, grootformaat objecten, decors, eigen tentoonstellingen en projecten in onder meer St. Petersburg, Enschede en Duitsland.(endless-muensterland.de)