Boek aan Huis

De Bibliotheek komt naar u toe!

Iedere drie weken gaat meneer Hesse op dinsdagmiddag op bezoek bij mevrouw Heinen. En iedere keer neemt hij een tas met zes boeken voor haar mee. Ze maken gezellig een praatje en bij vertrek neemt meneer Hesse in dezelfde tas ook weer zes uitgelezen boeken mee terug. Zo werkt Boek aan Huis, een service die de Bibliotheek Achterhoekse Poort aanbiedt wanneer u zelf niet naar onze vestigingen kunt komen.

Voordat meneer Hesse bij mevrouw Heinen langsgaat, komt hij eerst langs bij de Bibliotheek. Daar liggen dan de nieuwe boeken klaar die Debbie, de bibliotheekmedewerker, voor haar heeft uitgezocht. Mevrouw Heinen maakt al ongeveer drie jaar gebruik van Boek aan Huis dus inmiddels weet Debbie wel welke boeken ze wél en niet leuk vindt. En bij het kennismakingsgesprek drie jaar geleden heeft ze ook aangegeven wat ze graag leest. Daarnaast houdt Debbie bij welke boeken ze al gelezen heeft en weet ze dat mevrouw Heinen boeken wil met een groot lettertype. De Bibliotheek heeft namelijk ook een hele collectie van boeken met grote letters, speciaal voor mensen die moeite hebben met de kleine letters van normale boeken.

Aanmelden voor Boek aan Huis

Kunt u, net als mevrouw Heinen, vanwege (tijdelijk) beperkte mobiliteit, handicap of ziekte niet zelf naar de Bibliotheek komen? Dan kunt u zich opgeven voor Boek aan Huis. Een vrijwilliger komt vervolgens regelmatig nieuwe boeken of andere bibliotheekmaterialen bij u thuis brengen. Dit is een service voor leden van de Bibliotheek. Aan deze service zijn verder geen extra kosten verbonden en u kunt maximaal 10 materialen tegelijk lenen.

Bent u al lid van de Bibliotheek? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden voor Boek aan Huis bij het Servicebureau via 088-0062929. U kunt ook een mail sturen naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl


Bent u nog geen lid? Vul dan eerst het lidmaatschapsformulier in.