BoekStartdag

Op zaterdag 1 juni is de landelijke BoekStartdag! De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert op deze dag een speurtocht voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Gaan jullie ook mee op zoek naar de voorleestent?

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke project BoekStart stimuleert dit. De Bibliotheek speelt hierbij een centrale rol. Tijdens de BoekStartdag nodigt de Bibliotheek dan ook alle jonge kinderen en hun (groot)ouders uit om tijdens een speurtocht te ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Speurtocht naar de voorleestent

 

De speurtocht is een korte wandeling die begint bij de Bibliotheek Terborg. Jullie kunnen tussen 10.00 en 11.00 uur starten. De route loopt door het dorp, bos en park en is gemarkeerd met vlinders en bijen. Kijk dus goed om je heen! Wanneer jullie de route goed volgen, komen jullie ergens halverwege bij de voorleestent uit. Hier kunnen jullie luisteren naar een verhaal en is er wat te eten en te drinken. Deelname aan de speurtocht is gratis.

Bij terugkomst in de bibliotheek, is er voor de ouders gelegenheid om rond te kijken en te zien dat de bibliotheek er werkelijk is voor alle leeftijden!