BoekStartdag

Op zaterdag 11 juni is de landelijke BoekStartdag! De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert op deze dag een feestelijke ochtend voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Komen jullie ook?

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke project BoekStart stimuleert dit. De Bibliotheek speelt hierbij een centrale rol. Tijdens de BoekStartdag nodigt de Bibliotheek dan ook alle jonge kinderen en hun (groot)ouders uit om te ontdekken wat een feest het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Feestelijke ochtend

Op zaterdag 11 juni is het van 9.30 tot 12.00 uur feest in de Bibliotheek Aalten en Varsseveld voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Samen met jullie (groot)ouders, kunnen jullie de hele ochtend binnenlopen. Natuurlijk is er een gezellige voorleeshoek maar jullie kunnen ook een leuke prijs winnen tijdens een quiz of meedoen met Liedjes op schoot. Let op: voor Liedjes op schoot zijn er een beperkt aantal plekjes, dus reserveer er wel een als jullie mee willen doen!

Liedjes op schoot

Liedjes op schoot is een leuke en speelse manier om als kind kennis te maken met de wereld van muziek. Samen muziek maken is superleuk en leerzaam en door de interactie wordt de band tussen jullie alleen maar sterker. Iedere moment waarop jullie samen een liedje zingen of muziek maken, zorgt voor een klein feestje!

Tijdens de BoekStartdag kunnen jullie meedoen met Liedjes op schoot. Er zijn twee sessies: van 10.15 tot 10.45 uur en van 11.00 tot 11.30 uur. Reserveer hier een plekje.