BoekStartdag

Op zaterdag 19 juni is de landelijke BoekStartdag! De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert op deze dag een speurtocht voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Ga je ook mee met de Boekenbeer op zoek naar de voorleestent?

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke project BoekStart stimuleert dit. De Bibliotheek speelt hierbij een centrale rol. Tijdens de BoekStartdag nodigt de Bibliotheek dan ook alle jonge kinderen en hun (groot)ouders uit om tijdens een speurtocht te ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Speurtocht naar de voorleestent

De speurtocht van hooguit 2 kilometer, begint op zaterdag 19 juni bij de Bibliotheek Dinxperlo en de Bibliotheek Terborg. Je kunt tussen 10.30 en 12.00 uur starten. De route is gemarkeerd met gehaakte of gebreide boekenbeertjes. Kijk dus goed om je heen want voor ieder boekenbeertje dat je onderweg ziet, kun je een stempel zetten op de stempelkaart die je meekrijgt! Wanneer je de route goed volgt, kom je ergens in een bos bij de voorleestent uit. Hier kun je luisteren naar een verhaal en is er wat te eten en te drinken. Deelname aan de speurtocht is gratis.

 

Bij terugkomst in de Bibliotheek, is er voor de ouders gelegenheid om rond te kijken. Kinderen mogen een graai doen in de grabbelton wanneer ze de voorleesmunt inleveren die ze tijdens het voorleesmoment in het bos hebben gekregen. 

Uiteraard is deze speurtocht georganiseerd conform de huidige coronamaatregelen.