Herinneringen om nooit te vergeten!

Gepubliceerd op: 2 december 2021 18:32

Begin vorig jaar heeft de Bibliotheek Achterhoekse Poort samen met Stadbibliothek Bocholt een schrijfcursus georganiseerd waarin cursisten hun herinneringen aan de oorlog op papier zetten. Dit resulteerde in een mooi boekwerk vol verhalen om nooit te vergeten! De verhalenbundel is nu verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort.

Ter gelegenheid van 75 jaar Vrede en Vrijheid, sloegen Stadbibliothek Bocholt en de Bibliotheek Achterhoekse Poort de handen ineen en organiseerden een vierdelige cursus biografie schrijven aan beide kanten van de grens. Het doel van deze cursus was om waardevolle, niet eerder gedocumenteerde herinneringen aan de oorlog op papier te zetten, zodat ze niet verloren zouden gaan. Onder begeleiding van Neerlandicus en docent Nederlands Anna Schimmel gaven de cursisten op persoonlijke, inventieve wijze vorm aan hun eigen verhaal.

Het resultaat was een gevarieerde verhalenbundel die uiteindelijk in een beperkte oplage is gedrukt voor de cursisten. Met behulp van een subsidie van het Europabüro, heeft de Bibliotheek nu een tweede oplage van dit boekwerk laten drukken. Op deze manier krijgen meer mensen de mogelijkheid om de verhalen te lezen die niet vergeten mogen worden! De verhalenbundel is voor €5,00 te koop in de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Een mooi cadeau voor onder de kerstboom!