Virussen door de eeuwen heen

We zijn helemaal in de ban van het Coronavirus. Maar virussen duiken eens in de zoveel tijd op. Bekijk onze leestips met ebooks over virussen door de eeuwen heen. 

 • De grote angst in de bergen

  Charles-Ferdinand Ramuz

  Een groep herders leidt de koeien van het dorp voor de zomermaanden naar Sasseneire, een braakliggende alpenweide, vlak onder de gletsjer, waar zich twintig jaar eerder vreemde ongelukken hebben voorgedaan. Volgens de oudere dorspbewoners is die weide vervloekt. Als de koeien besmet raken met de "ziekte', worden vee en herders in quarantaine geplaatst....

  E-book

  Bekijk details van De grote angst in de bergen

 • Eeuwelingen

  Steffie van den Oord

  Aan de hand van tweeëntwintig persoonlijke geschiedenissen schetst Steffie van den Oord in 'Eeuwlingen' een prachtig beeld van de twintigste eeuw.Ze overleefden de Spaanse griep, de crisisjaren en twee wereldoorlogen en zagen hun leven radicaal veranderen met de komst van de koelkast, de auto of zelfs elektriciteit. Sommigen beleefden de kroning van...

  E-book

  Bekijk details van Eeuwelingen

 • Ebola, het killervirus

  Richard Preston

  Verslag in romanvorm van de ontdekking in 1989 van het levensgevaarlijke virus ebola en de maatregelen die werden getroffen om een epidemie tegen te gaan.

  E-book

  Bekijk details van Ebola, het killervirus

 • Griep (influenza)

  Dit dossier is onderdeel van een serie speciaal samengesteld voor de Bibliotheken om te voorzien in compacte, betrouwbare medische informatie. Onderwerpen die in dit dossier behandeld worden, zijn onder meer: - Oorzaken en besmetting - Wanneer naar de dokter? - Belangrijke vragen & antwoorden over griep - De griepprik - Leefregels, voeding & adviezen...

  E-book

  Bekijk details van Griep (influenza)

 • De elfenkoningin

  Hubert Lampo

  De Engelse promovenda Emily werkt in Cambridge aan haar proefschrift als ze de Vlaamse schrijver Paul Deswaen ontmoet. Paul is er net achter gekomen dat zijn vader, een sociaal geëngageerde onderwijzer, niet aan tuberculose is gestorven, maar door een groepje Vlaamse ss-ers werd neergeschoten. Dit nieuws valt samen met een reeks geheimzinnige gebeurtenissen,...

  E-book

  Bekijk details van De elfenkoningin

 • Mystiek lichaam

  Frans Kellendonk

  De relaties binnen een familie, die bestaat uit een gierige vader, een homoseksuele zoon en een dochter die rebelleert middels een zwangerschap.

  E-book

  Bekijk details van Mystiek lichaam

 • Ik sterf, de herinnering leeft

  Henning Mankell

  Persoonlijke beschouwing over aids, herinneringen, angsten en de verhouding met de dood van de bekende Zweedse schrijver.

  E-book

  Bekijk details van Ik sterf, de herinnering leeft

 • Ten huwelijk

  John Berger

  Een Franse vrouw wil niet met haar geliefde trouwen nadat ze heeft ontdekt dat ze door een vroegere minnaar is besmet met het aids-virus.

  E-book

  Bekijk details van Ten huwelijk

 • Dansen in het luchtledige

  Luc De Keersmaecker, Patrick Reyntiens

  Persoonlijk relaas van een hiv-patiënt.

  E-book

  Bekijk details van Dansen in het luchtledige

 • Trainspotting

  Irvine Welsh

  Het dagelijks leven van een heroïne-junkie in de achterbuurten van Edinburgh.

  E-book

  Bekijk details van Trainspotting

 • Verscheurd

  Sally Grindley

  De ouders van de Zuid-Afrikaanse Lydia zijn allebei aan aids gestorven. Zij staat voor de bijna onmogelijke taak om voor haar broertje en zusje te zorgen. Gelukkig helpt de herinnering aan haar moeder haar daarbij. Vanaf ca. 12 jaar.

  E-book

  Bekijk details van Verscheurd

 • Met mij gaat alles goed & En met Anna?

  Jan Simoen

  Jonas heeft aids, een oorlog in zijn lichaam. Zijn stiefbroer Michaël is Joegoslaaf: er is oorlog in zijn land. Ook hun zus Anna heeft haar eigen oorlog: ze strijdt tegen het zwijgen van haar ouders. Vanaf ca. 15 jaar.

  E-book

  Bekijk details van Met mij gaat alles goed & En met Anna?

 • Kennedy's brein

  Henning Mankell

  Wanneer een Zweedse archeologe op zoek gaat naar de waarheid achter de dood van haar 25-jarige zoon, leidt het spoor naar Mozambique waar haar zoon betrokken blijkt te zijn geweest bij de strijd tegen aids en tegen dubieuze experimenten met aidsmedicijnen.

  E-book

  Bekijk details van Kennedy's brein

 • Het raadsel van het vuur

  Henning Mankell

  Sofia (15) uit Mozambique moet haar benen missen, omdat ze op een landmijn is gestapt. Daarnaast moet ze zorgen voor haar zus Rosa, die aids blijkt te hebben. Vanaf ca. 12 jaar.

  E-book

  Bekijk details van Het raadsel van het vuur

 • Medisch zakboek op reis

  Handig digitaal zakboekje bij bezoek aan arts, apotheek, tandarts of ziekenhuis samengesteld voor de Bibliotheken onder de naam MediBieb om te voorzien in compacte, betrouwbare medische informatie voor bibliotheekleden. In dit e-book staan de meest gebruikte vaktermen in begrijpelijke taal toegelicht en uitgelegd. Voor een eerste antwoord op een vraag,...

  E-book

  Bekijk details van Medisch zakboek op reis

 • Het teken van de zwarte dood

  Kevin Sands

  Apothekersleerling Christopher gaat samen met zijn vrienden Tom en Sally de strijd aan met enkele personen, die tijdens de pestepidemie in plaats van verlichting nog meer dood en verderf brengen. Vanaf ca. 12 jaar.

  E-book

  Bekijk details van Het teken van de zwarte dood

 • Over de rand

  Linda Romein

  Autobiografisch verslag van een moeder, van wie de zoon werd geboren met een kwaadaardige hersentumor.

  E-book

  Bekijk details van Over de rand

 • De dag dat ik doodging

  Tania Bongers

  Persoonlijk relaas van een jonge vrouw die te horen krijgt dat ze kanker heeft terwijl ze zwanger is, maar tegen de adviezen van de dokters in besluit alles op alles te zetten om haar kind te behouden.

  E-book

  Bekijk details van De dag dat ik doodging