Ingrid

Elke twee weken geeft een medewerker van de Bibliotheek een lees - kijk of luistertip voor de online rubriek 'Biebtip'. Maar wie zijn deze tipgevers? Het woord is aan Ingrid!

Bij welke bibliotheek werk je en wat doe je daar?

Ik ben medewerker bij alle bibliotheken en werk in de frontoffice. Daar helpen we de klanten op uiteenlopend gebied, van leesadvies voor groot en klein, tot bijvoorbeeld het helpen met installeren van apps en vragen op het gebied van de digitale overheid. Ook verzorg ik momenteel de cursus Digisterker waarbij mensen leren vertrouwd te raken met de Digid en zijn mogelijkheden.

Wat is jouw favoriete boek aller tijden en waarom?

Middlesex van Jeffrey Eugenides omdat dit een heel interessant onderwerp en tijdsbeeld behandelt, namelijk interseksualiteit en de geschiedenis begin 20e eeuw van een Grieks gezin dat naar Amerika vluchtte. Stiekem zijn ook nog steeds alle Agatha Christies favoriet; mijn eerste kennismaking met volwassen boeken.

Welke genres lees je het liefst?

Alles, maar thrillers en historische romans zijn favoriet. Reisgidsen en boeken over hondenopvoeding horen er ook bij.

Wat is je favoriete plek om te lezen?

Mijn eigen oorstoel met voetenbankje en ’s avonds voor het slapen gaan in bed.

Lees je het liefst een papieren boek of een e-book? Leg uit!

Het liefst papier omdat ik dan lekker terug kan bladeren en het lekker gewicht in de schaal legt. E-books gebruik ik wel steeds meer omdat zij ook bij mijn eigen bibliotheek verkrijgbaar zijn en soms sneller beschikbaar zijn.

Ben je een incidentele lezer of een boekenverslinder?

Ligt aan de periode waar ik in zit en hoe ik me voel. Ik wandel en fiets ook heel graag en besteed veel aandacht aan mijn (volwassen) kinderen en (puber-)hond.