Ik weet je wachtwoord

Ingrid Jolink tipt dit keer 'Ik weet je wachtwoord' van Daniël Verlaan.

Volgens journalist Olaf Koens is dit boek niet alleen urgent, maar getuigt het ook van een enorme inzet en een scherp rechtvaardigheidsgevoel. “Wat Verlaan hier optekent is dapper, angstaanjagend, maar gelukkig zo geschreven dat je er ook nog wat aan hebt” - Olaf Koens

Een mooie aanbeveling voor deze waargebeurde verhalen over de duistere kant van het internet. Ik voelde me al een tijdje potentieel slachtoffer van internetfraude; 3x had ik een poging meegemaakt. Gelukkig net op tijd en/of door mazzel was ik ontkomen maar ik heb ze ook in mijn naaste omgeving: mensen die wel benadeeld of bestolen zijn via het internet.

In dit boek lees je griezelige maar ook heel leuke en leerzame verhalen. Marktplaats als slangenkuil; slimme, zich tegen je kerende, apparatuur; je gloednieuwe
beveiligingscamera die jou uitscheldt; je kunt van alles meemaken met en op het internet. Het internet is een wereld vol mogelijkheden - ook voor criminelen.

Daniël Verlaan ging undercover in schimmige netwerken, sprak met de puber die de Nederlandse banken platlegde en zocht uit hoe een kleine arthousebioscoop op grote schaal onze computers gijzelde.

Feiten die je achterover doen slaan maar ook zaken die je laten glimlachen en weetjes waar je vast je voordeel mee gaat doen. Tegen sommige gevaren kun je je vrij makkelijk beschermen. Hoe? Daar weet de auteur alles van en dit deelt hij genereus met ons.

Ik weet je wachtwoord wil je niet paranoïde maken, wel minder naïef. Lees de verhalen van Daniël Verlaan en wees voorbereid. Ik heb al het een en ander gewijzigd aan mijn wachtwoorden en de manier van vastlegging. Veel plezier!

Dit boek is (tenzij uitgeleend) bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort te vinden op de volgende plek: Volwassenen studie 520.72 VERL Of als e-book.