Debbie

Elke twee weken geeft een medewerker van de Bibliotheek een lees - kijk of luistertip voor de online rubriek 'Biebtip'. Maar wie zijn deze tipgevers? Het woord is aan Debbie!

Bij welke bibliotheek werk je en wat doe je daar?

Ik werk vooral in de bibliotheek van Ulft en Aalten. Daar help ik klanten met het vinden van boeken die bij hen passen. Ook help ik hen bij het vinden van antwoorden op hun vragen. Daarnaast werk ik tijdelijk als educatiemedewerker waarbij ik mij richt op het ontwikkelen van activiteiten met betrekking tot leesbevordering in het voortgezet onderwijs (brugklas).

Wat is jouw favoriete boek aller tijden en waarom?

Mijn favoriete boek is De Stomme van Kampen van thea Beckman. Als klein meisje vond ik het al geweldig om te schilderen en naar musea te gaan. In dit boek leer je dove kunstschilder Hendrick Avercamp kennen en hoe zijn leven eruit heeft gezien. Ook neem je in dit boek een kijkje achter de schilderijen. Waarbij je nog meer beleving krijgt bij het schilderij als je voor een Hendrick Avercamp staat.     

Welke genres lees je het liefst?

Als ik volwassen boeken lees, lees ik voornamelijk romantische en historische verhalen. Bij het lezen van C- en D-boeken lees ik diverse genres, vooral de boeken van de Jonge Jury.

Wat is je favoriete plek om te lezen?

Ik lees het liefst op mijn leesbank in de woonkamer of in bed.

Lees je het liefst een papieren boek of een e-book? Leg uit!

Op mijn leesbank een papieren boek (en op vakantie op het terras of aan het zwembad) omdat ik dan het gevoel heb dat ik helemaal in het boek kan kruipen. In bed een e-book, omdat dit praktischer is. Ik kan dan langer lezen, doordat ik het boek niet vast hoef te houden en de telefoon naast mij op een kussen kan zetten.

Ben je een incidentele lezer of een boekenverslinder?

Ik ben in de vakantie een boekenverslinder, maar daarbuiten lees ik voornamelijk voor het slapen gaan of op mijn vrije zondag.