Studiekring

Ben je er ook nog niet klaar voor om achter de geraniums in te dutten? Dan is een studiekring misschien wel iets voor jou! Een studiekring is een succesvolle combinatie van ontmoeten, ervaringen delen en nieuws ontdekken. 

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die regelmatig bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt zo’n twee uur en start doorgaans met een “rondje actualiteiten”. Daarin vertelt iedere deelnemer wat hem of haar in de afgelopen periode heeft geraakt. Vervolgens draagt ieder deelnemer bij toerbeurt een onderwerp aan, waar na de koffiepauze wat dieper op in wordt gegaan. Dit kan zijn in de vorm van een presentatie of discussiepunt. Hierna is er de mogelijk voor vragen en discussie.

Het doel van een studiekring is naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen.

De studiekring houdt mijn geest actief

— Bron: www.studiekringen50plus.nl

Voor wie is de studiekring?

Een studiekring is geschikt voor mensen die samen nieuwe dingen willen ontdekken, bereid zijn zich daarin te verdiepen en met elkaar op respectvolle wijze kennis willen uitwisselen. 

Wat maakt een studiekring zo leuk?

Leden . . . . . .

• verdiepen zich in zelf gekozen onderwerpen
• blijven actief van hersenen en geest
• doen nieuwe kennis en inzichten op
• wisselen onderling gedachten, ideeën en meningen uit
• ontdekken nieuwe dingen en andere invalshoeken
• ontmoeten leeftijdsgenoten
• ontplooien eigen talenten

Deelnemers aan het woord

Interview met Cilia van VariFocus in Aalten

Filmpje Studiekring50plus

Hoe kan ik meedoen?

Er is een studiekring actief in de Bibliotheek Aalten. Deze studiekring komt iedere eerste maandag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur bij elkaar. Interesse in deelname aan een studiekring? Neem dan contact op met ons Servidebureau via 088-0062929 of stuur een bericht naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl