Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

In Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtsoffers van digitale criminaliteit bij de politie. Het echte aantal slachtoffers is zelfsveel hoger, want ongeveer 2 op de 10 slachtoffers doet aangifte. Alle reden voor de politie Oost-Nederland om op 2 april samen met al meer dan 80 partners in actie te komen. Want of het nu gaat om een phishing mail, whatsapp fraude of ransomware: de gevolgen voor slachtoffers zijn groot.

Tijd voor actie

De partners politie, CVD (Centrum voor Veiligheid en Digitalisering), PVO (Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland) en het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland willen een trendbreuk in Oost-Nederland realiseren. Ze roepen iedereen (bedrijven, (semi-)overheid, scholen, verenigingen en inwoners) in Oost-Nederland op om op 2 april in actie te komen. Tijdens een speciale actiedag Echt Niet Vandaag bundelen vele partijen in Oost-Nederland de krachten om in actie te komen tegen digitale criminaliteit.

Ook wij zeggen op 2 april: Echt Niet Vandaag

Op 2 april is in al onze bibliotheken een informatief filmpje te zien over cyberweerbaarheid. Ook kun je een digisnapje* doen door de QR code te scannen. Zo leer je in nog geen vijf minuten meer over chatten met de politie en veilig inloggen met Digid. Er zijn ook uitgeprinte digisnapjes om mee naar huis te nemen. Is er iets waar je meer over wilt weten? Vul dit dan in op het formulier dat klaar ligt. Je treft ons ook bij de cyberbingo die door de politie Oost-Nederland wordt georganiseerd om 10.30 uur in de Pol in Aalten en om 15.00 uur in het Kulturhus in Dinxperlo. Doe je ook mee?

*Een digisnapje is een korte les die je in nog geen 5 minuten laat kennismaken met een onderwerp en je op weg helpt.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Echt niet vandaag.