Vacature Directeur - Bestuurder

De Bibliotheek Achterhoekse Poort is voor 24 uur in de week op zoek naar een directeur - bestuurder die inspirerend, verbindend en innoverend is, met affiniteit voor de culturele en maatschappelijke ontwikkeling.

De Bibliotheek Achterhoekse Poort is een openbare bibliotheek midden in de Achterhoekse samenleving. Met haar zes vestigingen in de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek biedt zij de inwoners ruimte voor ontmoeting, inspiratie en educatie. Daarbij worden steeds nieuwe vormen aangewend om haar doelstellingen te realiseren. Het gaat dan om het bevorderen van geletterdheid, leesplezier, digitale inclusie, digitaal burgerschap en een leven lang ontwikkelen. De nadruk ligt meer en meer op culturele maatschappelijke educatieve programmering waarbij de collectie ondersteunend is.

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een

Directeur – Bestuurder (24 uur)

De nieuwe directeur – bestuurder is inspirerend, verbindend en innoverend met affiniteit voor de culturele en maatschappelijke ontwikkeling. Als eindverantwoordelijke voor de gehele organisatie staat deze borg voor de uitvoering en door-ontwikkeling van de strategische visie van de Bibliotheek. Vanuit deze visie geef je op inspirerende wijze leiding aan de organisatie, je bent “aanwezig”, resultaatgericht en helder in je communicatie. Je draagt de visie en ambities van de Bibliotheek uit op een resultaatgerichte wijze naar de betrokken gemeenten en andere stakeholders. Voor ónze moderne bibliotheek bouw je aan een netwerk waar onderwijs, participatie, inclusie, maatschappelijke betrokkenheid en zelfredzaamheid centraal staan. Vanuit je rol draag je actief bij aan dit voor de Bibliotheek zo essentiële netwerk.

Je bent een people manager met aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en medezeggenschap van de medewerkers. Andere belangrijke functiekwalificaties die je bezit zijn overtuigingskracht en bestuurlijke sensitiviteit. Je hebt aantoonbare ervaring met bedrijfsmatige en financiële aspecten zoals budgettering, subsidies, financiering, verantwoording en rapportage. Proactief inspelen op relevante wetgeving is een eigenschap die je niet vreemd is. Daarnaast volg je actief de technologische ontwikkelingen zoals digitalisering en social media welke voor de organisatie belangrijk zijn en ondersteun je waar nodig bezoekers en medewerkers.

Functiewaardering

Gezien de omvang van de organisatie biedt de functie een dienstverband van 24 uur per week, startend met een tijdelijk contract van een jaar. Bij gebleken geschiktheid zal dit daarna worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Op de functie is de cao Openbare Bibliotheken van toepassing en deze functie is, afhankelijk van leeftijd en ervaring, maximaal ingedeeld in schaal 13 van deze cao.

De directeur-bestuurder rapporteert aan de voorzitter van de Raad van Toezicht waarbij de onderlinge rollen tussen de Raad van Toezicht en de directeur-bestuurder zijn vastgelegd in het directiestatuut en de Governance Code Cultuur.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae vóór 14 januari 2022 naar m.langelaar@achterhoeksepoort.nl

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de voorzitter van de Raad van Toezicht, de heer Theo van Amersfoort, via 06-14450296.