Vrijwilliger Taalhuis

Wist je dat 1 op de 9 mensen moeite heeft met lezen en schrijven? Daar kunnen we samen wat aan doen, in bijvoorbeeld het Taalhuis. Een Taalhuis is een plek waar mensen bij elkaar komen die moeite hebben met taal, lezen, rekenen of het omgaan met de computer. Er wordt vooral gewerkt met vrijwilligers en ook deelnemers helpen elkaar.

Het Taalhuis is een plek in de bibliotheek of op een andere locatie, waar mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, rekenen of computer basisvaardigheden, zich kunnen melden. Er is een Taalhuis in Aalten, Dinxperlo, Ulft en Terborg.

Taalvrijwilligers gezocht!

De Bibliotheek is op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers die het leuk vinden om, onder begeleiding van een Taalhuisdocent, de deelnemers in het Taalhuis individueel of in een klein groepje te helpen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen en/of spreken. Je verwelkomt ze, helpt ze bij de vraagstelling en verwijst waar nodig door naar andere formele taalaanbieders. 

Als vrijwilliger bij het Taalhuis stel je de leerdoelen van de deelnemers centraal en met je enthousiasme, geduld, inlevingsvermogen en interesse in mensen, motiveer je ze om deze te halen. Uiteraard beheers je de Nederlandse taal goed, ben je betrouwbaar, heb je goede sociale en digitale vaardigheden en kun je je betrokkenheid combineren met een zakelijke benadering. Daarnaast ben je bereid om een verplichte training te volgen en ben je minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar.

Wat bieden we?

Als taalvrijwilliger bij het Taalhuis krijg je een taalvrijwilligerstraining van vier dagdelen en word je ondersteund door de Taalhuisdocent en de lokale coördinator Taalhuis. Ook teken je een vrijwilligersovereenkomst bij de Bibliotheek, kun je deelnemen aan vrijwilligersbijeenkomsten en krijg je een gratis lidmaatschap aangeboden. 

Enthousiast?

Vul dan het aanmeldformulier in. Vervolgens nemen wij contact met je op. Heb je nog vragen? Bel dan ons Servicebureau op 088 – 0062929.