Vrijwilliger Klik&Tik

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Van boodschappen doen of een reis boeken, tot belastingaangifte of bankzaken regelen, het gebeurt steeds vaker online. Ook het reserveren en lenen van boeken bij de Bibliotheek kan eenvoudig via internet, als je weet hoe het moet. Voor iedereen die weinig tot geen ervaring heeft met het gebruik van een computer en/of internet, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort de cursus Klik&Tik.

Tijdens de cursus Klik&Tik leren de deelnemers stap voor stap de basisvaardigheden voor het gebruik van computer en internet. Iedereen kan daarbij zijn eigen tempo en niveau aanhouden.
Sommige deelnemers aan de cursus hebben nog nooit met een computer gewerkt, anderen voelen zich niet zeker genoeg om zonder begeleiding het internet op te gaan. Een keer per week komen de deelnemers in groepjes van maximaal 5 personen bij elkaar in een van onze vestigingen. Dan is er de mogelijkheid om vragen te stellen en samen te oefenen. Daarnaast is het mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en onlinecursusmateriaal.

Vrijwilligers gezocht!

De Bibliotheek is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderen op weg te helpen bij het gebruik van een computer en internet. Als vrijwilliger bij een cursus Klik&Tik kun je de lesstof uitleggen op het niveau en tempo van een beginnende computergebruiker. Dat gaat van het aanzetten van de computer en het typen van tekst tot het downloaden, opslaan en verzenden van bestanden en het aanmaken van een profiel op social media. Met je geduld, humor en interesse in mensen, zorg je voor een prettige sfeer tijdens de cursus. Uiteraard ben je zelf digitaal vaardig, heb je affiniteit met internet en social media en kun je daar zelf goed de weg in vinden. Daarnaast ben je bereid om per cursus 15 wekelijkse cursusbijeenkomsten van 1,5 uur te verzorgen en deze voor te bereiden.

Wat bieden we?

Als vrijwilliger bij de cursus Klik&Tik krijg je, indien nodig, relevante digitale bijscholing. Ook teken je een vrijwilligersovereenkomst bij de Bibliotheek en krijg je een gratis lidmaatschap aangeboden.

Enthousiast?

Vul dan het aanmeldformulier in. Vervolgens nemen wij contact met je op. Heb je nog vragen? Bel dan ons Servicebureau op 088 – 0062929.