De bibliotheek voor jou

Hier vind je informatie die voor jou als 13 - 18 jarige interessant is. Je kunt ontdekken dat de bibliotheek veel meer is dan alleen een plek waar je boeken kunt lenen. Er worden ook activiteiten georganiseerd voor jou en je leeftijdsgenoten. De bibliotheek komt ook steeds vaker op school en is inmiddels ook een plek waar je een maatschappelijke stage kunt uitvoeren. Klik verder voor meer informatie.

Jonge Jury

De nominaties voor de Gouden Lijst en de Jonge Jury zijn bekendgemaakt.

Jonge Jury prijs
Honderd uur nacht van Anna Woltz is genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Andere genomineerden zijn De boogschutter van Hirado van Rob Ruggenberg (Querido), Promille van Helen Vreeswijk (Unieboek),Shock van Mel Wallis de Vries (De Fontein) en Wreed, ook van Mel Wallis de Vries (De Fontein).

De Gouden Lijst is de juryprijs voor de beste jeugdboeken in de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar.
Genomineerd in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken zijn: De gans en zijn broer van Bart Moeyaert (Querido), Honderd uur nacht van Anna Woltz (Querido) en Overspoeld van Gideon Samson (Querido).
Genomineerd in de categorie vertaald zijn:15 dagen zonder hoofd van Dave Cousins, vertaald door H.C. Kaspersma (Moon) en Onder de ketchupwolken van Annabel Pitcher, vertaald door Ellis Post Uiterweer (Moon).

De winnaars worden tijdens de Dag van de Jonge Jury 15 april 2015 in Tivoli-Vredenburg-Utrecht bekendgemaakt.

Read2Me

Read2Me! is de voorleeswedstrijd voor brugklassers van alle schooltypen.

Provinciaal
Afgelopen maanden vonden in het gehele land voorrondes plaats van deze voorleeswedstrijden. Brugklassers van 15 Gelderse middelbare scholen deden eraan mee. De 12 besten nemen het volgende week zaterdag, 28 maart, tegen elkaar op in de provinciale eindstrijd van Read2Me. Deze finale staat gepland op het Candea College in Duiven. Na het voorlezen maakt de driekoppige jury daar uiteindelijk de winnaar bekend.

Landelijk
De beste voorlezer van Gelderland vertegenwoordigt op dinsdag 26 mei de provincie in de landelijke eindstrijd.
De winnaar krijgt de titel 'beste voorlezer van heel Nederland'.

Read2Me! wordt georganiseerd door de middelbare scholen in samenwerking met de openbare bibliotheken.