Informatie voor jou

Op zoek naar een schrijver of een boek? Voor school of thuis? Hier vindt je informatie die speciaal bestemd is voor jou. Alle informatie over lezen en speciale leesactiviteiten om jou te laten ontdekken hoe leuk lezen is of kan worden voor jou. Je vindt er ook actuele informatie over mediawijsheid zodat jij op een leuke en veilige manier gebruik kunt maken van alle nieuwe media. Klik verder voor meer informatie.

Kinderjury

Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen die hun stem uitbrengen vormen samen de Nederlandse Kinderjury. Bij de Kinderjury kiezen kinderen hun eigen favorieten uit alle kinderboeken van het voorgaande jaar. Zo leren ze kritisch lezen, meningen onderbouwen én komen ze in contact met de beste boeken.

SnuggerApp

Welke app, spelletje of website is geschikt voor uw kind?
Om u als ouder te helpen om in de jungle van miljoenen apps, spelletjes, films en boeken de beste kindermedia te vinden, is er nu de app Snugger voor tablets.
Snugger is een app voor tablets waarmee u eenvoudig de allerbeste kindermedia voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar kunt vinden.

Lezen in je zomervakantie?

Als je graag leest, ben je vast blij als je weer zomervakantie hebt.
Dan kun je lekker urenlang in je favoriete boek duiken!
Als je niet zo'n lezer bent, is vakantie ook heel fijn.
Dan hoef je eindelijk zes weken lang helemaal geen boek meer aan te raken.
Of... kun je dan juist beter af en toe, op een LEUKE manier, iets met lezen doen?
Zodat je jouw leesniveau op peil houdt?