Kinderen 0-6 jaar

Hier vindt u informatie over lezen, leestips en het aanbod van leesbevorderende activiteiten voor de doelgroep 0 – 6 jarigen. Continue activiteiten zoals Boekenpret, maar ook leesbevorderingsactiviteiten die gedurende een bepaalde periode van het jaar centraal staan, zoals de Nationale Voorleesdagen of de Kinderboekenweek. 

Volwassenen

Bibliotheek Achterhoekse Poort heeft een veelzijdig aanbod voor u. Op mediagebied zijn er boeken, tijdschriften, dvd's, luisterboeken en e-boeken. Naast de media bieden we ook gevarieerde activiteiten aan waaronder workshops, cursussen en lezingen. Voor uzelf, voor u als ouder, voor u als grootouder.

 

Jeugd 7-12 jaar

Hier vind je de informatie die voor jou interessant is. 

Bibliotheek en school

Bibliotheek Achterhoekse Poort ondersteunt het onderwijs op diverse manieren om zodoende ieder kind een goede lezer én mediawijs te maken. Dat is onze ambitie.

Jongeren

Hier vind je informatie die voor jou als 13 - 18 jarige interessant is. Je kunt ontdekken dat de bibliotheek veel meer is dan alleen een plek waar je boeken kunt lenen. Er worden ook activiteiten georganiseerd voor jou en je leeftijdsgenoten. De bibliotheek komt ook steeds vaker op school en is inmiddels ook een plek waar je een maatschappelijke stage kunt uitvoeren.

Gratis cursussen

Bibliotheekleden, met uiteraard een geldig lidmaatschap, kunnen nu kiezen uit maar liefst 41 online cursussen!
Deze zijn van 1 februari 2018 tot 1 januari 2019 af te nemen, waarna je nog een jaar de tijd hebt om de cursus te volgen.
Elk bibliotheeklid mag twee cursussen afnemen.
Als bonus is er bovendien weer elke maand een nieuwe ‘cursus van de maand’ beschikbaar.