Kinderen 0-6 jaar

Hier vindt u informatie over lezen, leestips en het aanbod van leesbevorderende activiteiten voor de doelgroep 0 – 6 jarigen. Continue activiteiten zoals Boekenpret, maar ook leesbevorderingsactiviteiten die gedurende een bepaalde periode van het jaar centraal staan, zoals de Nationale Voorleesdagen of de Kinderboekenweek. 

Volwassenen

Bibliotheek Achterhoekse Poort heeft een veelzijdig aanbod voor u. Op mediagebied zijn er boeken, tijdschriften, dvd's, luisterboeken en e-boeken. Naast de media bieden we ook gevarieerde activiteiten aan waaronder workshops, cursussen en lezingen. Voor uzelf, voor u als ouder, voor u als grootouder.

Jeugd 7-12 jaar

Hier vind je de informatie die voor jou interessant is. 

Lekker lezen deze zomer

Bibliotheek en school

Bibliotheek Achterhoekse Poort ondersteunt het onderwijs op diverse manieren om zodoende ieder kind een goede lezer én mediawijs te maken. Dat is onze ambitie.

Jongeren

Hier vind je informatie die voor jou als 13 - 18 jarige interessant is. Je kunt ontdekken dat de bibliotheek veel meer is dan alleen een plek waar je boeken kunt lenen. Er worden ook activiteiten georganiseerd voor jou en je leeftijdsgenoten. De bibliotheek komt ook steeds vaker op school en is inmiddels ook een plek waar je een maatschappelijke stage kunt uitvoeren.

Oefenen.nl

Oefenen.nl is dé plek waar (jong)volwassenen kunnen oefenen om hun basiskennis en vaardigheden te verbeteren. Zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden. Maar ook omgaan met geld, opvoeding en gezondheid. Individueel en in eigen tempo. Op een laagdrempelige en interactieve manier. De oefenmaterialen helpen hen om te groeien, leren en te ontwikkelen. Om beter mee te doen aan de maatschappij. 450.000 mensen hebben een account op Oefenen.nl. Met 200.000 bezoeken per maand is Oefenen.nl een belangrijk leermiddel op het gebied van volwasseneneducatie.