Vacature Raad van Toezicht

De Bibliotheek Achterhoekse Poort zoekt een enthousiast lid voor de Raad van Toezicht. De Bibliotheek Achterhoekse Poort voert het openbaar bibliotheekwerk uit voor de gemeente Aalten en Oude IJsselstreek.

De organisatie

De organisatie bestaat uit ongeveer 13 Fte, verdeeld over zo’n 21 medewerkers en heeft recent een transitie doorgevoerd van “traditionele bibliotheek” naar “maatschappelijke bibliotheek”. Zij biedt haar diensten aan in een werkgebied van 67.500 inwoners. 25% van de inwoners is actief lid van de bibliotheek, terwijl 40% van de bevolking met enige regelmaat de bibliotheek bezoekt. Samenwerken met en voor de inwoners van de beide gemeenten staat centraal.

De leden van de Raad van Toezicht hebben zich verbonden aan de aanbevelingen van Cultural Governance. Momenteel zijn er vier leden in functie. De RvT streeft naar een uitbreiding naar vijf leden. Daarom zijn we op zoek naar een kandidaat met een onderwijs en/of digitale inclusie achtergrond. We vragen van kandidaten een binding met één van de genoemde gemeenten. Belangstellenden roepen we graag op om zich aan te melden als kandidaat-lid van de Raad van Toezicht.

Het bestuursprofiel

De RvT is op zoek naar een kandidaat die vanuit eigen kennis en kunde de organisatie op een dynamische manier kan ondersteunen. De organisatie wordt aangestuurd door een directeur/bestuurder, die verantwoording verschuldigd is aan de Raad van Toezicht. We streven naar een afgewogen verdeling van de competenties in de Raad van Toezicht. Evenzeer streven wij naar een vertegenwoordiging uit de twee betrokken gemeenten.

Van kandidaten wordt verwacht dat zij: minimaal 6 x per jaar bijeenkomen, zich goed op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen in de bibliotheekwereld zo nu en dan beschikbaar zijn voor consultatie door de directeur/bestuurder. Enige ervaring als bestuurder in het openbaar bestuur, in maatschappelijke educatieve of culturele  organisaties en instellingen is gewenst. Een bestuursperiode beslaat in principe 2 maal 4 jaar. Onkosten worden vergoed.

Aanmelding

Enthousiaste belangstellenden vragen we zich aan te melden op onderstaand e-mail of postadres. Een korte motivatie en CV helpt ons bij het samenstellen van een optimale Raad van Toezicht. Wellicht kent u ook iemand in uw omgeving die u op de functies kunt attenderen. We ontvangen uw aanmelding graag vóór 1 juni 2021.

Voor verdere informatie:

Theo van Amersfoort, voorzitter Raad van Toezicht:

06 14450296                                      e-mail: theoamersfoort@gmail.com

Postadres:

Basisbibliotheek Achterhoekse Poort

Herman van Velzenstraat 1

7061 DD  Terborg