Tarieven

Budget, Comfort of Top abonnement?

Als 25-plusser heeft u de keuze uit 3 abonnementen: Budget, Comfort of Top. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden (en lenen boetevrij!) en voor bezoekers tussen de 18 en 25 jaar hebben we een speciaal abonnement. Hieronder staan alle tarieven overzichtelijk op een rijtje.

Uitleeninformatie

U kunt alle materialen 4 weken lenen, met uitzondering van de toptitels. Voor de toptitels geldt een uitleentermijn van 2 weken. In het totaal kunnen er 10 materialen op een pasje worden geleend. Op een instellingsabonnement kunnen meer materialen geleend worden en geldt een langere uitleentermijn. Dit abonnement is niet beschikbaar voor scholen. Bent u uw bibliotheekpas kwijt? Een vervangende pas kost € 2,50.

Serviceberichten

De kosten voor het te laat inleveren van materialen zijn € 0,20 per titel per dag, tenzij deze materialen geleend zijn op een jeugd- of Top abonnement. Wilt u een boete voorkomen? Ga dan naar Mijn Bibliotheek, log in en kies voor de optie mijn gegevens wijzigen. Voer hier uw e-mailadres in. Twee tot drie dagen voor het verstrijken van de vervaldatum stuurt de Bibliotheek per mail inleverberichten zodat u het geleende materiaal tijdig kunt verlengen of inleveren. Het verlengen van gereserveerde titels is niet mogelijk en er kan maximaal 1 x verlengd worden. Aan deze e-mailservice kunnen geen rechten ontleend worden, u blijft zelf verantwoordelijk voor het tijdig verlengen of inleveren van geleende materialen.

Voordeel met automatische incasso!

Per jaar scheelt het €4,- op de contributie wanneer u uw abonnement met automatische incasso betaalt. Dat is toch mooi meegenomen! Bovendien hoeft u verder niet meer om te kijken naar de betaling. Puur gemak! 

Wanneer u kiest voor automatische incasso, is uw lenersnummer het machtigingskenmerk. Dit vindt u ook terug in de omschrijving op uw bankafschrift. Het incassant ID van Achterhoekse Poort is NL36ZZZ410462010000. Onze naam als incassant is Basisbibliotheek Achterhoekse Poort. De incasso voor de jaarabonementen vindt plaats direct na de vervaldatum, rond de tiende werkdag van de maand.

Opzeggen

Wilt u het lidmaatschap beëindigen? Dan kan dit op de volgende manieren:

  • Bij een medewerker in een van onze vestigingen
  • Door ons Servicebureau te bellen op 088-0062929
  • Door een mail te sturen naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl Vermeld hierin dan uw naam, adres, geboortedatum, lidmaatschapsnummer, de gewenste opzegdatum en bankrekeningnummer (met het oog op evt. terugstorting van contributie). Ook lezen wij graag wat de reden van uw opzegging is, zodat wij, indien mogelijk, onze dienstverlening kunnen verbeteren.

We kunnen uw opzegging alleen verwerken als u alle geleende materialen heeft ingeleverd en aan alle betalingsverplichtingen heeft voldaan.

Tijdens het eerste jaar van uw abonnement kunt u niet tussentijds opzeggen. Na deze periode kunt u op elk moment opzeggen, met inachtneming van een opzegtermijn van één maand (te rekenen vanaf de dag van opzegging). Teveel betaalde contributie wordt verrekend met eventuele openstaande registraties (leen- en/of te laat-geld). Het resterende bedrag storten wij dan terug op uw bankrekening.