Servicebureau

De Bibliotheken Achterhoekse Poort en Oost-Achterhoek verzorgen gezamenlijk het servicebureau. Hier kunt u telefonisch en/of per mail terecht met al uw vragen. Het servicebureau is dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. Telefonisch is het servicebureau bereikbaar op 088-0062929.
Via het contactformulier op de website kunt u per mail contact opnemen met de bibliotheek.

Gastlenen

Gastlenen betekent dat elke bibliotheekgebruiker met een geldige pas van de eigen bibliotheek gratis materialen kan lenen bij een andere deelnemende Gelderse bibliotheek.  

Ook leners van de bibliotheekbussen kunnen gebruik maken van het gastlenen.
Alle organisaties met een instellingsabonnement en leners met een zogenaamde budgetpas kunnen echter geen gebruik maken van gastlenen.
Lees verder over gastlenen in de praktijk.

Bibliotheek aan Huis

De Bibliotheek aan Huis bezorgt boeken, tijdschriften en dvd’s bij u aan huis als u zelf niet naar de bibliotheek kunt komen. Dat kan zijn vanwege beperkte mobiliteit, handicap of ziekte. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden. U betaalt de normale contributie.

Wifi in de bibliotheek

De zes vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort hebben allen een professionele voorziening voor gratis WIFI. Daarmee wil de bibliotheek informatie voor iedereen op een laagdrempelige manier beschikbaar stellen.  

Vandaag open

E-facturering

We werken stapsgewijs steeds duurzamer en proberen ook op kosten te besparen. Ontving u altijd de contributienota op papier? En is uw e-mailadres ook bij ons bekend? Dan ontvangt u voortaan geen brief meer maar een e-factuur in uw mailbox.

Taalhuis

Wist je dat 1 op de 9 mensen moeite heeft met lezen en schrijven? 
Daar kunnen we met z’n allen wat aan doen, bijvoorbeeld in het Taalhuis. Een Taalhuis is een plek waar mensen bij elkaar komen die moeite hebben met taal, lezen, rekenen of het omgaan met de computer. Er wordt vooral gewerkt met vrijwilligers en deelnemers helpen ook elkaar. De medewerkers van de Bibliotheek Achterhoekse Poort kunnen  meer informatie geven, doorverwijzen en of helpen met het invullen van het aanmeldformulier voor het Taalhuis.