Schrijfwedstrijd

 

Stach denkt dat hij na het voltooien van de zevende opdracht, koning van Katoren is. Maar niets is minder waar! Er is nog één opdracht: stop de overstromende fontein van Influtia. Kun jij dit probleem oplossen? Maak het verhaal af en help Stach met het voltooien van opdracht acht!

Het boek

Heb jij Koning van Katoren ook gelezen? Hierin droomt Stach ervan om koning van het land Katoren te worden. De ministers die het land besturen sinds het overlijden van de oude koning, geven Stach zeven opdrachten. Als hij erin slaagt die te vervullen, beloven ze dat hij de nieuwe koning van Katoren wordt...

Koning van Katoren is geschreven door Jan Terlouw en behoort tot de klassiekers van de Nederlandse jeugdliteratuur. Het is o.a. bekroond met een Gouden Griffel.

Schrijf je mee?

Het begin van het verhaal is bekend. Maar hoe eindigt het? Dat bepaal jij! Bedenk hoe Stach opdracht acht gaat voltooien, schrijf het op en maak kans op kaartjes voor de musical 'Koning van Katoren' in de Schouwburg Amphion op 14 maart volgend jaar!

Workshop

Helaas is deze workshop geannuleerd vanwege de extra coronamaatregelen.

Speciaal voor kinderen die mee willen doen aan de wedstrijd, organiseert schrijfster Inge Spaan een schrijfworkshop. Deelname hieraan is optioneel, dus je mag ook meedoen aan de wedstrijd zonder de workshop te volgen. 

Inge woont in de Achterhoek. Tijdens haar opleiding aan de Schrijversacademie, schrijft ze haar eerste thriller, genaamd Oververhit. Hiermee neemt ze deel aan een manuscriptenwedstrijd georganiseerd door Uitgeverij Crime Compagnie en behaalt een finaleplaats.

 

Meedoen met de schrijfwedstrijd

Heb je het begin van het verhaal gelezen en weet je al helemaal hoe Stach opdracht acht moet voltooien? Schrijf het dan op en doe mee met de wedstrijd! Kijk eerst wel even of je aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Je bent tussen de 8 en 11 jaar oud.
  • Je verhaal bestaat uit maximaal 1000 woorden.
  • Je gaat ermee akkoord dat je verhaal eventueel op de website en social media van de Bibliotheek Achterhoekse Poort geplaatst wordt.

Drie keer ja? Stuur je verhaal dan uiterlijk 7 februari naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl

Vermeld er ook je naam, adres en leeftijd bij.