Onze deuren staan open!

 

 

Welkom! Onze deuren stonden al op een kier, maar nu staan ze wagenwijd open. Je kunt weer gebruik komen maken van alle faciliteiten in de Bibliotheek. Dit alles natuurlijk wel veilig en op 1,5 meter afstand!

Hoe werkt het?

  • Alle bezoekers van de Bibliotheek dienen zich vóór binnenkomst te registreren via een registratieformulier. Er liggen pennen voor de registratie. Gebruikte pennen worden apart gelegd en door onze medewerkers gedesinfecteerd. Het registratieformulier kun je vervolgens in een privacy-proof doos inleveren. De registratieformulieren in deze doos worden iedere dag verzameld en na 14 dagen vernietigd.
  • Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht. Wanneer je ergens op een vaste plek zit, mag het mondkapje af.
  • Om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, is per vestiging een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Daarom werken we met zoekplankjes. Deze liggen bij de ingang. Het aantal zoekplankjes dat er nog ligt, correspondeert met het aantal mensen dat nog naar binnen kan. Liggen er geen plankjes meer? Dan betekent dit, dat je even moet wachten totdat er iemand de Bibliotheek verlaat en er weer een plankje beschikbaar komt. Bij de zoekplankjes staat een desinfectiemiddel waarmee je je plankje kunt reinigen.
  • Naast het inleveren van geleende materialen en het lenen van nieuwe materialen, kun je nu ook weer een krantje lezen, het toilet bezoeken en gebruik maken van de koffiemachine, de computer of het kopieerapparaat. Hierna wel graag alles zelf schoon maken!
  • In de Bibliotheek hangen ook protocollen. We vragen je vriendelijk om deze te volgen, als ook de aanwijzingen van onze medewerkers. 
  • Voor hulp en uitleg kun je altijd terecht bij een van onze medewerkers!
  • Wil of kun je niet bij onze vestigingen naar binnen komen? En is de online Bibliotheek ook geen optie voor je? Dan kun je een mail sturen naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl waarin je aangeeft dat je wel graag materialen wil lenen. Vermeld er ook je telefoonnummer en lenersnummer bij. Onze medewerkers nemen dan telefonisch contact met je op om te bekijken wat er mogelijk is.

Openingstijden

Vanaf maandag 31 augustus zijn de standaard openingstijden weer van kracht. Let op: de Bibliotheek Varsseveld en de Bibliotheek Dinxperlo zijn doordeweeks geopend vanaf 14.00 uur.