Opening nieuwe Bibliotheek Aalten

Op donderdag 9 september wordt de nieuwe Bibliotheek Aalten aan de Lage Blik 28 officieel geopend. Daarna is het twee weken lang feest!

 

De Bibliotheek bruist! We hebben een mooi programma samengesteld waarbij je kunt proeven van het uitgebreide aanbod van de Bibliotheek. Deelname hieraan is voor iedereen gratis maar voor een aantal activiteiten is inschrijving vantevoren wel vereist.

10 - 24 september: Speurtocht door Aalten

Kun jij alle boeken in de etalages vinden? Haal een formulier bij de nieuwe bieb en ga op zoek! Heb je alle boeken gevonden? Lever het formulier dan weer op dezelfde plek in en maak kans op een mooie prijs! Hint: de titels zijn een aanwijzing. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Geen inschrijving nodig.

De Achterhoek danst!

Doe jij ook een dansje op het lied 'Hier in de Achterhoek'? Dan kun je een bezoek voor vier personen aan de escaperoom van het Nationaal Onderduikmuseum winnen! Benieuwd naar de muziek en het dansje?

Bekijk hier de video

Vrijdag 10 september

15.00 uur én 16.00 uur

PEERtoftheater: 'Koken met boeken'

Wauw een nieuwe bieb! Daar hoort een officieel diner bij. De gasten in het restaurant krijgen te maken met 'n bijzondere kok! Koken met boeken en andere ongein....

Een hilarische voorstelling met muziek en interactie voor kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Schrijf je hier in.

Maandag 13 september

14.00 - 15.30 uur

WhatsApp: Tips en tricks

Oplichting via WhatsApp komt veel voor. Na deze workshop, ben je de criminelen te slim af. Daarnaast leer je videobellen en worden de nieuwste mogelijkheden van deze app behandeld.

Workshop verzorgd door Aldert Doelen van iPad4senior.

Schrijf je hier in.

Dinsdag 14 september

20.00 - 22.00 uur

Wim Daniëls

Wim Daniëls schreef meer dan 100 boeken, over uiteenlopende onderwerpen, fictie en non-fictie, voor volwassen, voor jongeren en voor kinderen. Hij schreef romans, verhalenbundels, informatieve boeken (over taal) en woordenboeken. 

Literaire avond.

Schrijf je hier in.

Openingsactie!

Ben je nog geen lid van de Bibliotheek? Dan is dit hét moment om het te worden! We hebben namelijk een leuke openingsactie: om te proeven hoe het is om lid te zijn, kun je 2 maanden gratis het Comfort abonnement uitproberen. Weet je al dat het naar meer smaakt? Sluit dan nu een jaarabonnement af en ben lid tot 1 januari 2023! Kom langs in de nieuwe bibliotheek en schrijf je in.

 

Kom op vrijdag 10 september tussen 16.00 en 18.00 uur het nieuwe schooljaar inluiden met pizzapunten, ijs en limonade tegenover de nieuwe bieb! IetsAndersMakelaars, bakkerij Van den Dobbelsteen en de Rabobank trakteren!

 

 

Tijdens de feestelijke weken na de officiële opening, ontvangen bezoekers van de bibliotheek een leuke attentie.

13 en 20 september: Speeddate!

Heb je wel interesse in uitdagend en zingevend vrijwilligerswerk maar weet je nog niet zo goed hoe en wat? Kom dan op maandag 13 of 20 september tussen 14.00 en 17.00 uur speeddaten met onze vrijwilligerscoördinator Mirjam Langelaar! Leer elkaar kennen tijdens een gezellig gesprekje en wie weet word je daarna wel vrijwilliger bij de bieb!

Meer informatie over het vrijwilligerswerk

Woensdag 15 september

15.30 - 16.30 uur

Arabische en Nederlandse les

Taalvrijwilligers geven les aan zowel kinderen als volwassenen die vanuit een Arabisch land naar Nederland zijn verhuisd. Terwijl de kinderen Arabische les krijgen, zodat ze contact kunnen houden met familie in het thuisland, gaan de ouders in het Nederlands in gesprek over alledaagse onderwerpen.

Deze lessen zijn wekelijks op woendag in de Bibliotheek Aalten en vrijdag in de Bibliotheek Dinxperlo.

Geen inschrijving nodig.

Donderdag 16 september

10.30 - 11.30 uur

Leescafé

Verbeter je Nederlands in het leescafé. Hier gaan we interactief voorlezen aan volwassenen en praten over het verhaal. Het is een leuke manier om je woordenschat te vergroten en je spreekvaardigheid te bevorderen. En je ontmoet mensen met hetzelfde doel!

 

Taalles.

Geen inschrijving nodig.

Maandag 20 september

14.30 - 16.00 uur

Leeskringen

Lijkt het je leuk om samen hetzelfde boek te lezen in een leesclub? De Bibliotheek faciliteert leeskringen met diverse thema's: literatuur, filosofie, kunst en geschiedenis. Josee van der Staak van Senia komt vanmiddag meer vertellen over deze leeskringen.

 

Informatiebijeenkomst verzorgd door Senia.

Schrijf je hier in.

Dinsdag 21 september

14.00 - 15.30 uur

Wandelen of fietsen met Google Maps

Wil je een leuke route gaan wandelen of fietsen in de Achterhoek? Google Maps kan je daarbij een handje helpen. Elke smartphone heeft deze app en tijdens de workshop leer je hem handig te gebruiken. Hierna raak je de weg nooit meer kwijt!

Workshop verzorgd door Aldert Doelen van iPad4senior.

Schrijf je hier in.

Vrijdag 24 september

15.00 - 17.00 uur

Proeverij van andere culturen

De Bibliotheek is een ontmoetingsplek! Ontmoet tijdens deze proeverij mensen uit onder andere Eritrea, Irak en Koerdistan, maak kennis met hun cultuur en proef de streekgerechten.

 

Smakelijk ontmoeting.

Geen inschrijving nodig.

Vrijdag 24 september

20.00 - 22.00 uur

Özcan Akyol

Deze schrijver en columnist debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Inmiddels zijn er bijna 100.000 exemplaren van verkocht en is er een theaterbewerking van de roman. Akyol is ook televisiepresentator en heeft een eigen programma op NPO Radio1.

Literaire avond in de Koppelkerk.

Schrijf je hier in.

22 september: open dag V-LAB Express

Vrede kunnen maken zit in het DNA van mensen, maar we hebben wel een veilige omgeving nodig om het te oefenen. Dat kan in de V-LAB Express, een interactieve tentoonstelling over actief burgerschap. Kinderen en jongeren gaan zelf op onderzoek uit en ontdekken hoe zij zich kunnen inzetten voor een vreedzame wereld. De V-LAB Express is tweetalig (Nederlands-Duits) en gericht op kinderen en jongeren vanaf 10 jaar, maar interessant en leerzaam voor iedereen.

Meer informatie