Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom is gedurende heel november de campagne Nederland Leest. Bezoekers van de bibliotheek krijgen dan een boek cadeau: De wandelaar van Adriaan van Dis. 

De wandelaar - Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Rondom het boek en het thema van Nederland Leest, heeft de Bibliotheek in november ook een aantal activiteiten georganiseerd:

Waar wandel jij het liefst?

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Naast alle gezondheidsvoordelen, is het een goede manier om je hoofd leeg te maken en een leuk alternatief voor het op de koffie gaan bij een buur of vriend(in): bijpraten en wandelen gaan heel goed samen! En onderweg is er zoveel te ontdekken! Waar wandel jij het liefst? Heb je een favoriet rondje dat je vaak wandelt of ga je steeds weer op zoek naar mooie, nieuwe routes? Deel je (korte of lange) routebeschrijving en inspireer bezoekers van de bibliotheek! Je kunt je beschrijving, het liefst met een mooie foto die onderweg is gemaakt, sturen naar m.woltering@achterhoeksepoort.nl


Andere titels van Adriaan van Dis

E-books van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis


Over de grens

Het thema van Nederland Leest 2021 is Over de grens. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Luisterboeken van Tjibbe Veldkamp