Cursus smartphone

Cursussen voor senioren

Heb je een mobiele telefoon en weet je nog niet wat je er allemaal mee kunt? Aldert van iPad4Senior legt het allemaal stap voor stap uit.

Wat leer je?

Wanneer je meer wilt dan alleen bellen, kan de cursus smartphone je verder helpen. In deze cursus leer je alle handige functies van jouw smartphone kennen. De cursus bestaat uit vier delen:

Les 1: Functies en knoppen van een smartphone

In deze les wordt de besturing van jouw toestel behandeld. Hoe stel je een Wi-Fi in, hoe voorkom je dat jouw toestel te snel op zwart gaat en wat bedoelen we met de Bluetooth die nodig is voor de app Coronamelder?

Les 2: WhatsApp basisbeginselen

85% Van de smartphone gebruikers zoekt graag contact met anderen. Daarvoor gebruiken ze WhatsApp. Even een ‘epje sturen’ naar de kinderen, kleinkinderen, de familie of buurt-app. Je leert in deze les hoe dat in zijn werk gaat.

Les 3: WhatsApp chats maken/verwijderen en foto’s maken

Het delen van mooie foto's en video's met anderen is leuk. Maar hoe doe je dat? In deze les wordt ook aandacht besteed aan het videobellen via WhatsApp en contacten.

Les 4: Foto’s maken en delen

Met het gemak van een smartphone maken mensen ook steeds meer foto’s. Ben je niet blij met een foto die je gemaakt hebt? Dan kun je hem ook weer zo verwijderen. Tijdens deze les komen de instellingen van de camera aan bod en je leer werken met perspectieven zoals de ‘gulden snede’.

Wil je meedoen?

De eerstvolgende cursus smartphone start binnenkort. Heb je interesse om mee te doen? Neem dan contact op met ons Servicebureau via 088-0062929.