Bibliotheek gebruiken

Algemene informatie voor leerlingen

Leerlingen/lenerspas

Alle leerlingen van het Isala hebben een lenerspasje van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Wanneer je nieuw als leerling op het Isala komt en je niet ingeschreven staat in de administratie van de bibliotheek, dan krijg je een bibliotheekpasje. Met dat pasje kun je materialen lenen en inleveren in de bibliotheken van Gendringen, Ulft, Terborg, Varsseveld, Dinxperlo en Aalten.

E-mailadres

Zorg ervoor dat het e-mailadres waarmee je staat ingeschreven actueel is. Ben je door ons ingeschreven dan gebruiken wij het school e-mailadres.

Aanmaken wachtwoord en downloaden bibliotheek app ‘Iguana’

Op de website van de Achterhoekse Poort kun je met jouw lenerspasnummer een wachtwoord aanmaken. Dat is nodig om de app te kunnen gebruiken en online
te kunnen verlengen en reserveren. Ga naar www.achterhoeksepoort.nl en vervolgens naar ‘Mijn Bibliotheek’, helemaal bovenin je scherm. Vul het nummer van je lenerspasje in en ga naar ‘wachtwoord vergeten’. Je krijgt een link in je e-mail. Klik op de link om naar de wachtwoordpagina te gaan. Nu kun je jouw eigen wachtwoord invullen.

App downloaden

Vervolgens kun je de app ‘Iguana’ downloaden op je mobiel of iPad/tablet. Ga naar de Play Store of Apple Store. Vul het nummer van je lenerspasje en je bibliotheekwachtwoord in. Je kunt nu ook online reserveren en verlengen.

Mailberichten

Je krijgt regelmatig mailtjes en pushberichten over het inleveren van boeken. Deze herinneringen zijn een extra service van de bibliotheek. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor het op tijd inleveren van je materiaal! Het niet ontvangen van de mailtjes of ziek zijn is geen reden om je boek te laat in te leveren.

Mocht je een boek kwijt zijn, laat de boete dan niet oplopen door het erbij te laten zitten. Je krijgt na een aantal weken een brief, tevens rekening, voor de vergoeding van het zoekgeraakte boek. Klopt het niet? Kom bij ons langs zodat we het na kunnen kijken.