Taalhuis Achterhoekse Poort

Welkom op de taalpagina van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. 

Een Taalhuis is de plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten die moeite hebben met taal. Hier is het mogelijk om zelftstandig te oefenen, elkaar te helpen en van elkaar te leren, hulp ontvangen van vrijwilligers en begeleiding door een docente krijgen.

Tijdens openingstijden van alle Achterhoekse Poort vestigingen kan gebruik worden gemaakt van enkele bibliotheekcomputers om zelfstandig on line taaloefeningen te doen.
Dit geldt ook voor digitale vaardigheden, rekenen en schrijven.
Bijvoorbeeld op de site van https://oefenen.nl/

Taalhuis Ulft

Op donderdag is Taalhuis Ulft van de Bibliotheek Achterhoekse Poort geopend. Het Taalhuis is gevestigd op de 1e verdieping in het leslokaal van het Rijn/IJsselcollege, in het Portiersgebouw van de DRU fabriek. Het Taalhuis is 's morgens geopend van 9 - 12 en 's middags van 1 tot 4. 
Omdat er op dit moment niet genoeg taalvrijwilligers zijn is de vrije inloop gestopt.

Leesgroepen

In de bibliotheken Gendringen Ulft en Varsseveld zijn leesgroepen actief.
Dinsdagmorgen is van 10.00-11.30 leesgroep Ontmoeten met Boeken Ulft actief. Gemiddeld lezen er 15 dames samen met een zevental vrijwilligers. Deelname na aanmelding en als er plaats is na kennismaking.

Op woensdagmorgen van 10-12.00 uur  is in bibliotheek Gendringen de Staring leesgroep actief. Gemiddeld 10 mensen, onder begeleiding van een vijftal vrijwilligers. Hier worden zowel lezen en spreken als digitale vaardigheden geleerd.
Aanmelding noodzakelijk ivm aantal plaatsen en vrijwilligers.

Op donderdagmorgen wordt in de bibliotheek Varsseveld door de leesgroep geoefend op lezen en spreken. Aanmelding gewenst. Er zijn hier nog plaatsen vrij.

Taalhuis Terborg

In Bibliotheek Terborg is op dinsdag en donderdag gelegenheid om deel te nemen aan Taalhuis Terborg.Hier wordt ook gewerkt met aanmelding, een uitnodiging, een intakegesprek en koppeling aan een taalvrijwilliger.
Tijden worden in overleg met de taalvrijwilligers afgesproken.
Ook hier zijn nieuwe taalvrijwilligers van harte welkom.

Taalpunt collectie

Taalpuntcollecties
In de vestigingen Aalten,Terborg, Ulft en Varsseveld zijn Taalpunt collecties te vinden. Aangepaste leesboeken, informatieve en beeldwoordenboeken, zijn beschikbaar om zelf taal te leren.
Lidmaatschap van de bibliotheek is nodig om materialen te lenen.

Contact en aanmelden

Klik & Tik

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker. Steeds meer zaken kunt en/of moet u via de computer en internet regelen. Denk maar aan bankzaken, de belastingaangifte, werk zoeken of spullen kopen. Voor mensen die geen of heel weinig kennis en ervaring hebben met de computer en internet biedt de Bibliotheek Achterhoekse Poort de digitale basiscursus Klik & Tik aan.