Picknicktafel dagbesteding Dinxperlo

Cliënten dagbesteding bieb ontvangen picknicktafel

Samenwerking
Er  is er een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen de Bibliotheek en de Workmate Company. De mensen van de Workmate Company hebben op bestelling van de Bibliotheek een picknicktafel gemaakt voor de mensen die in Dinxperlo in de dagbesteding werken. Vorige week werd, door mensen van Workmate Company, deze tafel gebracht en in ontvangst genomen door de mensen die in de Bibliotheek Dinxperlo werken. Zij zijn erg blij met de mooie tafel.

Dagbesteding
In de Bibliotheek Dinxperlo wordt dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geboden.
Dit met als doel deze groep mensen een fijne plek te bieden in de maatschappij, waarin bestaande vaardigheden verder gestimuleerd worden en waar mogelijk verder ontwikkeld kunnen worden.
Hierbij wordt steeds gekeken naar de wensen en mogelijkheden van de cliënt en wat past in de bibliotheek.
De dagbesteding is voornamelijk gericht op bibliothecair gebied, er is echter een geweldige samenwerking met de andere disciplines welke gehuisvest zijn in het gebouw zoals de basisscholen de Wegwijzer en Liborius en kinderopvang Humanitas. 

Workmate Company
Dit bedrijf, gevestigd in Lichtenvoorde, is opgericht om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen richting opleiding, participatie en/of werk, ongeacht de mate van de beperking of de wijze van financiering. 
De cliënten zien hun dagbesteding als werk: ze maken mooie en kwalitatieve producten waar vraag naar is.
Op deze manier draaien ze volop mee in de maatschappij. Bas Mentink, cliënt bij Workmate Company, heeft zelf meegewerkt aan de geleverde picknicktafel en is reuze trots op het resultaat.