Medisch dossier

Gratis voorlichting inloopsessies

‘Uw digitale medisch dossier, hoe werkt het?’

Tijdens de inloopsessie kunnen geïnteresseerden binnenlopen met al hun vragen over het patiëntportaal. Er wordt uitleg gegeven: hoe werkt het inloggen, hoe ziet het portaal eruit, waar staat wat en waarom is het interessant om gebruik te blijven maken van de portalen?
Iedereen is welkom, jong en oud.
Bovendien is de workshop gratis.

Mijn Slingeland en Mijn SKB zijn de online patiëntportalen van het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
Mensen die patiënt zijn of zijn geweest bij een van de ziekenhuizen kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week inloggen om hun medisch dossier digitaal te bekijken. Om in te loggen hebben patiënten een DigiD code met sms-functie of de DigiD app nodig.
Voor mensen die gebruik willen maken van de online patiëntportalen, maar niet weten hoe dit werkt of hoe ze kunnen inloggen is in samenwerking met bibliotheken in de Achterhoek de inloopsessie ‘Uw digitale medisch dossier, hoe werkt het?’ in het leven geroepen.

Voordelen patiëntportaal

Vanaf 1 januari 2020 zijn Nederlandse ziekenhuizen verplicht om patiënten de mogelijkheid te bieden om hun medisch dossier digitaal in te zien.
Sinds 2016 heeft het Slingeland Ziekenhuis een patiëntportaal en in 2017 werd Mijn SKB voor het Streekziekenhuis Koningin Beatrix opgezet.
Een digitaal medisch dossier brengt voor patiënten veel voordelen met zich mee; patiënten krijgen steeds meer de regie in handen.
Zij kunnen zich beter verdiepen in hun gezondheid en zich beter voorbereiden op een afspraak met hun arts. Daarnaast is het mogelijk om eenvoudig vragen te stellen aan de arts en vragenlijsten thuis alvast in te vullen.

Data inloop de Bibliotheek Achterhoekse Poort

Terborg             donderdag        24 okt               14.00-17.00 uur

Ulft                   dinsdag            05 nov               17.00-20.00 uur

Dinxperlo          donderdag        07 nov              14.00-17.00 uur

Aalten               donderdag        14 nov              10.00-13.00 uur

Varsseveld        maandag          02 dec               14.00-17.00 uur

Gendringen       maandag          09 dec              14.00-17.00 uur